Agderposten

Vil ha sjøbadet åpent hele året

Arendal Eiendom går inn for å isolere bassenget i gjestehavn­a og sette opp badstu, slik at anlegget kan brukes hele året.

- Frank Johannesse­n frjo@agderposte­n.no

– Det blir nok ikke noe tak over bassenget, så folk får finne frem topplua når de skal bade om vinteren, men vi håper bystyret vil gå inn for å gjøre bassenget tilgjengel­ig året rundt, sier Øystein Sangvik i Arendal Eiendom KF.

Oppgradert allerede

Havnefogd Rune Hvass og folkene hans la grunnlaget for helårsdrif­t tidligere i år, da de uansett hadde bassenget på land for å reparere det etter knekken i juni. Da bassenget kom på vannet, lanserte havnefogde­n ideen om å drifte bassenget på helårsbasi­s, om noen andre enn havna ville ta seg av det. Eiendomsse­lskapet mener det kan bli et fint ekstratilb­ud til skolene og byens befolkning ellers.

Men det vil allikevel koste fra 3,9 til 5,36 millioner å gjøre bassenget tilgjengel­ig hele året. Den største kostnaden er oppgraderi­ng av varmesyste­met for vannet, der det anbefales å gå for en sjøvarmeba­sert energisent­ral, som vil bruke en varmepumpe til å hente energi fra Kittelsbuk­t.

Får skryt

Nå er det opp til bystyret om de vil bevilge pengene som trengs, 29. november.

På argumentas­jonslista ligegr da blant annet rosen som Norges svømmeforb­und allerede har gitt sjøbadet for sin sommerakti­vitet.

– De største hindrene for kommuner som vurderer å bygge anlegg er gjerne tilgang til egnede tomter og anleggskos­tnadene. Ved å legge et flytende basseng fra Lite-House i Arendal Gjestehavn har Arendal kommune redusert disse problemene vesentlig og vist at det er mulig å bygge billig og sentrumsna­ert uten lokaliseri­ngsproblem­ene, sier svømmeforb­undet.

Det finnes allerede flere utendørs helårsbass­eng, slik som Gamlingen utebad i Stavanger. Det er brukt som modell for oppvarming­sbehovet, og ideen om at det selvfølgel­ig blir behov for varmekable­r mellom dusjbygget og bassenget, for å unngå at folk sklir på isen.

Arendal høyre er allerede positive til forslaget og har det inne i sitt forslag til revidert budsjett, mens arbeiderpa­rtiet må se naermere på forslaget.

– Personlig synes jeg det er spennende å se på muligheten å benytte seg av bassenget hele året, men vi må se helhetlig på det i sammenheng med behovet for svømmeoppl­aering og anatll basseng vi har, sier Robert Nordli.

 ??  ?? ANBEFALER OPPRUSTING: Øystein Sangvik i Arendal Eiendom ønsker helårsdrif­t av sjøbadet i gjestehavn­a.
ANBEFALER OPPRUSTING: Øystein Sangvik i Arendal Eiendom ønsker helårsdrif­t av sjøbadet i gjestehavn­a.
 ??  ?? UTENDØRS: Eksempler fra London og Stavanger.
UTENDØRS: Eksempler fra London og Stavanger.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway