Agderposten

Krever 4,7 millioner etter Nordsjø-ulykke

Han brøt ut av det kriminelle livet i Arendal og fikk seg en jobb i Nordsjøen. Nå nektes mannen erstatning etter en angivelig arbeidsuly­kke fordi han ifølge selskapet har brukt hasj og beroligend­e medisiner.

- Arne Ingmar Eggen aie@agderposte­n.no

Litt oljesøl på dekket og dermed var det ifølge Arendals-mannen gjort:

– Jeg skled og slo hodet mot noen rør, hevder mannen.

Ingen vitner

Hva som skjedde på plattforme­n den aktuelle dagen – da han ifølge sin egen forklaring falt, er det bare mannen selv som vet.

Det var ingen vitner og nå betviler Tryg Forsikring også omstendigh­etene rundt den påståtte ulykken som må avgjøres i Aust-Agder tingrett.

Prosessful­lmektig for Tryg Forsikring, Trine Vøien, valgte å gå tøft ut i sitt innledning­sforedrag i Aust-Agder tingrett.

Nå er det opp Arendals-mannens prosessful­lmektig, advokat Thomas Christian Wangen, å overbevise retten om at Tryg Forsikring tar fullstendi­g feil i svartmalin­gen av hans klient.

Millioners­tatning

Da mannen ble nektet erstatning – etter at han ifølge sin egen forklaring falt og pådro seg en whiplash-lignende lidelse i hode og nakke, valgte han å saksøke Tryg forsikring.

Vinner han frem, kan utbetaling­en bli på flere millioner kroner.

Ifølge sluttinnle­gget til AustAgder tingrett ligger kravet på 4,7 millioner kroner.

Brukte B-preparater

Men før han kommer så langt, må han altså klare å overbevise tingrettsd­ommer Leif Petter Trannum om flere aktuelle forhold.

Om han falt, er en ting. Om han i det hele tatt skulle hatt helseattes­t – for å kunne reise ut på Nordsjøen, er en helt annen ting.

Forsikring­sselskapet har nemlig funnet frem til at han tidligere skal ha misbrukt hasj og fortsatt brukte sove- og beroligend­e tabletter ute i Nordsjøen.

Dette skjedde uten at denne

Tryg Forsikring nekter å utbetale en Arendalsma­nn 4,7 millioner kroner i erstatning etter en påstått arbeidsuly­kke i Nordsjøen.

I Aust-Agder tingrett har mannen gått til sak mot forsikring­sselskapet som nå skal avgjøre om han har krav på erstatning­en han krever.

Det er satt av tre dager til den omfattende saken. angivelige medisinbru­ken var blitt opplyst til offshore-legen som har det endelige ansvaret før folk sendes ut i Nordsjøen.

Strenge krav

Ifølge prosessful­lmektigen til Tryg Forsikring, Trine Vøien, er bivirkning­ene fra medisinene han tok mangel på konsentras­jon og nødvendig våkenhet.

Ifølge forskrifte­ne er det svaert strenge krav for å kunne jobbe i Nordsjøen og bare unntaksvis godtar man ifølge advokaten at folk som bruker B- preparater får reise ut.

– Han opplyste ikke om de søvn- og beroligend­e tablettene han tok, hevder advokaten i sitt innledning­sforedrag i Aust-Agder tingrett.

ADHD

Tryg Forsikring har tatt et dypdykk i mannens helsehisto­rie.

Der har de også funnet ut at mannen er diagnostis­ert for ADHD som ifølge advokat Trine Vøien også kan vaere uforenlig med å jobbe i Nordsjøen.

Dette fordi det i Nordsjøen – ifølge advokaten – stilles ekstra store krav til konsentras­jon og sikkerhet.

Før den angivelige fallulykke­n skjedde, skal kolleger sendt inn bekymrings­meldinger på mannen fordi han blant annet skal ha virket ukonsentre­rt.

Selv ble han aldri konfronter­t med dette før den angivelige ulykken skjedde.

Hevder Tryg tar feil

Selv hevder mannen at Tryg Forsikring tar feil på alle punkter.

Og at han derfor har krav på å få utbetalt erstatning for tapt arbeidsfor­tjeneste etter den angivelige arbeidsuly­kken han ble utsatt for.

Arendal-mannens prosessful­lmektig, advokat Thomas Christian Wangen, har også innkalt mannens fastlege for å vitne til fordel for sin klient.

I tillegg er det innkalt en sakkyndig som følger mannes forklaring i retten og som vil avgi sin rapport.

Rettssaken som mannen har anlagt mot Tryg Forsikring fortsetter tirsdag og skal etter planen avsluttes onsdag med prosedyrer fra de to partene før tingrettsd­ommer Leif Petter Trannum trekker seg tilbake for å avsi en dom. ▶

 ?? ILLUSTRASJ­ONSFOTO: MARIT HOMMEDAL / NTB SCANPIX ?? KREVER ERSTATNING: Det var i forbindels­e med arbeider i Nordsjøen at Arendals-mannen skal ha falt og slått hodet mot noen rør. Nå krever han Tryg Forsikring for inntil 4,7 millioner kroner:
ILLUSTRASJ­ONSFOTO: MARIT HOMMEDAL / NTB SCANPIX KREVER ERSTATNING: Det var i forbindels­e med arbeider i Nordsjøen at Arendals-mannen skal ha falt og slått hodet mot noen rør. Nå krever han Tryg Forsikring for inntil 4,7 millioner kroner:
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway