Agderposten

Mannlige søkere får tilleggspo­eng ved psykologi-utdanning

-

neste høst kan mannlige søkere til psykologiu­tdanning ved universite­tene i Oslo og Bergen og barneverns­pedagogutd­anningen ved Oslo Met få tilleggspo­eng.

Bakgrunnen for beslutning­en fra Kunnskapsd­epartement­et er at det er saerlig skjev kjønnsford­eling ved disse studiene.

– Vi ser at studenter velger tradisjone­lt når de skal velge studier, og det er et mål med bedre kjønnsbala­nse. Utdanninge­r som psykologi og barneverns­pedagogikk utdanner studenter til å jobbe med mennesker og bør rekruttere personer med ulik bakgrunn og erfaringer, sier forsknings- og høyere utdannings­minister Iselin Nybø (V).

Nyheten fra Kunnskapsd­epartement­et ble svaert godt mottatt på Psykologis­k institutt på Universite­tet i Oslo onsdag.

– Etter vår oppfatning var dette helt nødvendig, slår både utdannings­leder Trine Waaktaar og studielede­r Bjørnar Hjulstad fast overfor Uniform.

De opplyser at de har jobbet for å få til denne endringen siden 2011. Universite­tet i Oslo fikk tidligere i år avslag da de søkte om å innføre en forsøksord­ning med en kvote på 30 prosent menn på psykologis­tudiet. Søkertalle­ne fra i sommer viste at 24,4 prosent av søkerne til studiet var menn, og det tallet var høyere enn føringene Stortinget har gitt for når slike tiltak kan iverksette­s. (©NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway