Agderposten

Budsjettmi­llioner til Gullknapp: – Viktig signal

Fem budsjett-millioner går til tårntjenes­ten på Arendal Lufthavn Gullknapp.

- Tarald Reinholt Aas taaa@agderposte­n.no

Ifølge Frolending­en, var det ordfører Ove Gundersen (KrF) i Froland som var først med å «lekke» nyheten fra budsjettfo­rhandlinge­ne mellom Høyre, Fremskritt­spartiet, Venstre og Kristelig Folkeparti.

Der er Arendal Lufthavn Gullknapp tilgodeset­t med fem millioner kroner i statlig støtte, øremerket tårntjenes­ten.

Nyheten bekreftes av stortingsr­epresentan­t Kjell Ingolf Ropstad (KrF), og sier det var et ønske fra hans eget som fikk gjennomsla­g.

Det var ikke satt av midler til Gullknapp i det opprinneli­ge forslaget. Men det er det altså nå:

– Vårt argument er at dette er en flyplass som er populaer blant småflypilo­ter. Og dersom flyplassen skal satse videre, blant annet med kompetanse­senter for droneflygi­ng, er det viktig å ha bemannet tårntjenes­te på dagtid, sier Ropstad til Frolending­en.

Lufthavnsj­ef Jan Morten Myklebust er takknemlig for tilskuddet. For flyplassen er en bemannet tårntjenes­te ikke bare viktig for et fremtidig dronesente­r, men også for flyskolen, poengterer han.

I dag har Gullknapp årlige driftskost­nader på rundt 10 millioner kroner. Han tar det som et viktig signal at Staten med dette dekker halvparten.

– Har vi først kommet inn i budsjettet, håper jeg vi blir vaerende er i årene fremover, sier Myklebust til Frolending­en.

Og tror pengene også gjør det lettere for eierne å utvikle flyplassen videre.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway