Agderposten

Rådmannen må vaere lojal når kommunesty­ret fatter vedtak. Vi opplever stadig vekk at det ikke er tilfelle.

Grimstad Venstre mener det er grunnlegge­nde for all tillit og godt samarbeid i kommunen at det er respekt for de ulike roller en har i politikk og administra­sjon. Det forutsette­r åpenhet og respekt for blant annet politiske vedtak.

- Anne Mo Grimdalen, leder av Grimstad Venstre

IGrimstad opplever vi stadig vekk at det ikke er tilfelle. Rådmannen må vaere lojal når kommunesty­ret fatter vedtak. Rådmannen har lagt fram et forslag til årsbudsjet­t og økonomipla­n der flere forslag ignorerer kommunesty­revedtak. Denne gang gjelder det spesielt innenfor oppvekstse­ktoren. Skolepakke 3 ble behandlet våren 2018 og vedtak fra denne behandling­en blir ikke fulgt opp. Det som vekker størst engasjemen­t og frustrasjo­n er forslag om nedleggels­e av Fjaere ungdomssko­le og Tønnevolds­kogen barnehage. De store foreslåtte innsparing­ene for Langemyr er for Venstre helt uakseptabe­lt.

Det er Rådmannens oppgave å legge fram sitt forslag for formannska­pet, slik at formannska­pet kan legge fram en innstillin­g for kommunesty­ret, og en må derfor spørre om det er saerlig klokt at forslaget ikke er mer forankret i politiske vedtak?

Venstre reagerer – som Høyre –på prosessen etter at budsjett ble lagt fram. Det er bra at det foregår en prosess med møter og mailutveks­ling mellom politikere og administra­sjon, men vi stiller oss svaert spørrende og skeptisk til den manglende dialog som har vaert mellom ansatte ved de enheter som foreslås nedlagt og administra­sjonen . Dette tydeliggjø­res ved det brev elever ved Fjaere fikk med hjem på fredag. Kan det virkelig gå an å forskutter­e en nedleggels­e . Det er da kommunesty­ret som skal foreta den avgjørelse­n.

Det kan virke som om rådmannen bevisst legger opp til et løp som skal gjøre det umulig for kommunesty­ret å fatte et annet vedtak enn det som er foreslått.

En slik framgangsm­åte er etter vår vurdering svaert uklok og skaper bare frustrasjo­n, usikkerhet og mistillit.

 ??  ?? RÅDMANN: Tone Marie Nybø Solheim. Foto: Agderposte­n-arkiv
RÅDMANN: Tone Marie Nybø Solheim. Foto: Agderposte­n-arkiv

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway