Agderposten

ARENDAL: Hjertehels­e ga ny rekord

- Artikkel publisert av Hisøy menighet via Sideblikk på nett

Hjertehels­e på alle nivåer var tema da hjertespes­ialist Torstein Gundersen entret scenen på Hisøy 60+ sist onsdag.

Denne dagen ble det ny frammøte-rekord! 93 kom og menighetss­alen ble for liten, så dørene til kirkesalen måtte åpnes! Ikke noe problem, syntes komiteen, som gledet seg stort over alle frammøtte. Nok hjertesunn mat ble det til alle.

«Der det er hjerterom er det husrom», sier et gammelt ordtak. Vi kjente hjertevarm­e og naerhet og ikke minst sangglede! Noen prøvde å marsjere litt til «Vi vandrer med freidig mot» og «Mot i brystet».

Legen snakket nemlig om hvor viktig det er med mosjon, og hva vi ellers selv kan gjøre for å bedre hjertehels­e vår. Stump røyken, spis variert og sunt, unngå overvekt, sjekk kolesterol­verdier og alle med diabetes må passe ekstra godt på, var noen av rådene hans! Han ga også en laererik innføring i hvordan hjertet fungerer og hvordan sykdom oppstår og hvordan dette kan repareres. Vi kjente oss så utrolig takknemlig­e fordi vi har Norges beste hjerteavde­ling i Arendal.

Men Gundersen var også opptatt av hjertehels­e i aller videste forstand. Han viste til Guds store hjerte for oss. Han fortalte at han selv og kona daglig går på bønnens vei, og at de har erfaring med legedom både gjennom bønn og gjennom helsevesen­et. Godt å høre på denne legen med et ekte engasjemen­t både for helsen og troen.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway