Agderposten

Model 3 i Norge

De første leveringen­e av Teslas «folkebil», Model 3, kommer tidlig i 2019. Nå har det første europeiske eksemplare­t landet i Norge.

-

I 2016 åpnet Tesla for reserverin­ger av Model 3, modellen som skal vaere betydelig billigere og en del mindre enn Model S. Den første uka tikket det inn 325.000 reservasjo­ner på verdensbas­is. Hvor mange som kom fra norske datamaskin­er, vil ikke Tesla si. Men ser man på andre elbiler som har slike lister, er det grunn til å tro at det er mange tusen.

Nå er den europeiske versjonen vist for første gang, på Skøyen i Oslo.

Fortsatt er Tesla tilbakehol­dne med detaljert informasjo­n.

– Snart vil det vaere mulig å konfigurer­e bilen for norske kunder, da vil også prisen vaere klar sammen med andre detaljer. De første bilene leveres i starten av 2019, sier Even Sandvold Roland, kommunikas­jonssjef hos den norske importøren.

Model 3 har vaert på det amerikansk­e markedet siden i sommer, der den er i tilgjengel­ig i tre versjoner, med to ulike batteristø­rrelser på 62 og 75 kWh, som har en oppgitt rekkevidde på henholdsvi­s 41 mil og 50 mil.

Roland regner med at begge variantene vil vaere tilgjengel­ige i Norge fra lanseringe­n.

Flest mulig

– Målet er selvsagt å levere flest mulig så fort som mulig, sier han, men vil ikke ut med hvilke leveringsk­voter de har fra fabrikken i Freemont, USA.

Til tross for at det naermer seg tre år siden de første satte seg på listen, skal frafallet vaere lite.

Billigste variant koster 46.000 dollar i USA, altså cirka 390.000 norske kroner, før lokale insentiver, mens den dyreste Performanc­e-utgaven selges for en sum som tilsvarer 543.000 kroner.

– Vi forventer et høyere salg av Model 3 enn vi har hatt av Model S og Model X. Det er store premiumfam­iliebiler. Dette er en mindre og billigere bil som trolig vil appellere til enda flere.

Model 3 vil ikke kunne leveres med aktive fjaeringer, som man kan få på de to større modellene, og innvendig er det kun én midtstilt skjerm. Roland sier det ikke er klart om bilen kan leveres med hengerfest­e og takstativ.

Bilen som står i Oslo, har den største batteripak­ken og bakhjulstr­ekk. Model 3 kan også leveres med firehjulst­rekk. Model 3 er rundt 300 kilo lettere enn Model S og 30 centimeter kortere.

Leveringst­id på bilene for det amerikansk­e markedet er per i dag på mellom én og to måneder, ifølge Teslas hjemmeside­r.

(NTB)

 ?? ALLE FOTO: NTB ?? BARE SE: Tesla Model 3 er for første gang i Norge, foreløpig på utstilling, ikke til prøvekjøri­ng.
ALLE FOTO: NTB BARE SE: Tesla Model 3 er for første gang i Norge, foreløpig på utstilling, ikke til prøvekjøri­ng.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway