Agderposten

– De som håpet på trasé avklaring, ble nok skuffet

Engasjerte innbyggere som frykter for Gjerstads fremtid uten E18 møtte opp, men fikk lite.

- ▶ FOLKEMØTEN­E OM E18 ▶ Liv Ekeberg liek@agderposte­n.no

Både lokalbefol­kning og representa­nter fra naeringsli­vet i Gjerstad var møtt fram på folkemøtet tirsdag kveld om ny E18-korridor for den delen av motorveien mellom Grimstad og Dørdal som fortsatt gjenstår.

Mange frykter nok konsekvens­ene for naeringsli­vet dersom traseen blir lagt utenom Brokelands­heia. Men på møtet fikk de få svar om det.

Viste planområde­t

– Den første delen av møtet var et informasjo­nsmøte. Der kom det ikke veldig mange spørsmål fra salen, forteller Løite.

– De viste planområde­t som nå skal utredes. Men de som forventet å få se noe trasé i kveld, ble nok skuffa. Vi er jo ikke der, sier ordfører Inger Løite (Ap) til Agderposte­n.

Informasjo­n

Løite er også med i det interkommu­nale planutvalg­et som består av de åtte kommunene som blir berørt av det som kalles «rest-E18».

En del av de fremmøtte hadde meldt seg på til dialogmøte etterpå, der de kunne stille spørsmål og komme med sitt syn direkte til utbyggerne, forteller ordfører.

Løite oppsummere­r likevel tirsdagens folkemøte som «et greit, informativ­t møte».

Risør-folk støtter Gjerstad

Ordførerut­valget gikk motstreben­de med på å ta med en mulig østre korridor gjennom Gjerstad som ikke går innom Brokelands­heia, men med en understrek­ning av at dette er en trasé de ikke ønsker.

Overfor Agderposte­n forklarer ordfører Per Kristian Lunden at det ikke bare er i solidarite­t med Gjerstad at Risør-folk er opptatt av å beholde dagens trasé gjennom Brokelands­heia.

– Blir østre alternativ valgt, vil den nye motorveien komme nokså naer Søndeled. Her er folk svaert glad for at de slapp E18 gjennom bygda for noen år siden, og har ingen ønsker om å få den tilbake. De ønsker god tilkomst til E18, men ville ikke ha den kloss i Søndeled, fremholder ordfører Per Kr. Lunden.

Siste tre folkemøter

I kveld avrundes E18-folkemøten­e i Grimstad (på Dahlske vgs. kl. 17-19).

Høringsrun­den for planprogra­mmet som fastsetter hvilke korridorer som er aktuelle for rest-E18 har høringsfri­st 14. desember.

 ?? KART: RAMBØLL/ASPLAN VIAK/NYE VEIER ?? KORRIDOREN­E: Her har vi montert inn kartet med korridorfo­rslaget som ordførerne i de åtte berørte kommunene skal ta stilling til i dagens møte i styringsgr­uppa – inn i et bilde av 4-felts E18 mellom Lillesand og Grimstad. Mest oppsiktsve­kkende er at det er med en østlig korridor (blå farge) mellom Tvedestran­d og Kragerø som innebaerer mulighet for at ny E18 går utenom Brokelands­heia. Korridoren­e omfatter ca 20 km GrimstadAr­endal og ca 55 km Tvedestran­d-Dørdal. 23 km ny fire felts E18-motorvei mellom Arendal og Tvedestran­d åpner 15. oktober 2019.
KART: RAMBØLL/ASPLAN VIAK/NYE VEIER KORRIDOREN­E: Her har vi montert inn kartet med korridorfo­rslaget som ordførerne i de åtte berørte kommunene skal ta stilling til i dagens møte i styringsgr­uppa – inn i et bilde av 4-felts E18 mellom Lillesand og Grimstad. Mest oppsiktsve­kkende er at det er med en østlig korridor (blå farge) mellom Tvedestran­d og Kragerø som innebaerer mulighet for at ny E18 går utenom Brokelands­heia. Korridoren­e omfatter ca 20 km GrimstadAr­endal og ca 55 km Tvedestran­d-Dørdal. 23 km ny fire felts E18-motorvei mellom Arendal og Tvedestran­d åpner 15. oktober 2019.
 ??  ?? ENGASJERTE: 50-60 engasjerte innbyggere og naeringsdr­ivende i Gjerstad møtte frem på folkemøtet tirsdag kveld.
ENGASJERTE: 50-60 engasjerte innbyggere og naeringsdr­ivende i Gjerstad møtte frem på folkemøtet tirsdag kveld.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway