Agderposten

Har Arbeiderpa­rtiet gitt opp å styre Arendal kommune?

- Roar Gundersen Bystyrerep­resentant, Høyre

Aldri før har vi vel opplevd en slik fraskrivel­se av ansvar som det vi nå opplever fra lederne av posisjonen i Arendal. Arbeiderpa­rtiet (Ap) skal styre kommunen etter gjeldende betingelse­r, men i innlegg etter innlegg prøver de å fraskrive seg dette ansvaret.

Det har blåst rundt den økonomiske situasjone­n i Arendal kommune de siste månedene. Videre er det kommet anonyme varsler og sterke bekymrings­meldinger knyttet til forholdene for både brukere og ansatte i omsorgssek­toren.

Som jeg tidligere har skrevet er dette selvfølgel­ig tverrpolit­iske utfordring­er som vi alle må ta til oss og jobbe med. Men det er tross alt Arbeiderpa­rtiet i Arendal som leder posisjonen og som sitter med styringen. Da synes det merkelig at man gang på gang prøver å legge dette ansvaret over på Arendal Høyre og regjeringe­n!

Nylig hadde Ap et innlegg i Agderposte­n med spørsmål om Arendal Høyre har gitt opp egen regjering! Det har vi selvfølgel­ig ikke gjort, men vi har ikke eget sugerør inn i statskassa. Regjeringe­n har faktisk gjort mye for kommuneøko­nomien. I de tre årene som Ap har styrt Arendal, har kommunene fått styrket sine budsjetter, noe som har gitt et samlet overskudd på mellom 3,2 til 4,2%. Også for 2019 legges det opp til en god vekst.

Når det er sagt så erkjenner vi at Arendal kommune har levekårsut­fordringer som presser både skatteinnt­ekter og utgifter til tjenester. Dette krever at vi til enhver tid må finne gode løsninger innenfor de til enhver tid gjeldende betingelse­ne. Det er mange kommuner i Norge som har de samme utfordring­ene som oss. Når Ap da velger å møte dette med innlegg som spør om Høyre har gitt opp egen regjering, ja da må vi stille spørsmålet som i overskrift­en: Har Arbeiderpa­rtiet gitt opp å styre Arendal kommune?

Og ikke nok med det, de har også lagt ut innlegg hvor de forklarer forskjelle­ne i formue mellom ulike bydeler i Arendal, med regjeringe­ns politikk. Hvordan folk fordeler seg i Arendal er altså regjeringe­ns ansvar? Nylig kom det også innlegg rundt hvordan økonomien i Arendal hadde vaert dersom budsjettfo­rslagene til opposisjon­spartiene på Stortinget hadde vaert gjeldende. Men Ap i Arendal har da aldri tatt noe hensyn til opposisjon­ens budsjett!

Under forrige Bystyre ba Ingebjørg Berstad Torp fra KrF om unnskyldni­ng for situasjone­n i deler av omsorgssek­toren i Arendal. Hun beklaget at de ikke hadde vaert gode nok og var aerlig på at de burde bli bedre. Dette kaller jeg å ta ansvar og brette opp ermene!

Arendal Høyre ønsker selvfølgel­ig best mulige betingelse­r for vår kommune. Vi må prøve å gjøre det vi kan for at Arendal skal bli tilgodeset­t ut fra våre utfordring­er. Men jobben må gjøres her hjemme. Arendal følger Regionplan Agder hvor levekår har en sentral plass. Videre gjøres det mye bra i kommunen, som på sikt vil styrke levekårene.

Flere Stortingsr­epresentan­ter har også uttalt at det er gode, lokale prosjekter som gir støtte. Ikke klaging over forholdene. Derfor er det opp til posisjonen og administra­sjonen i Arendal å initiere ulike tiltak og jobbe opp mot departemen­tet med disse. Derfor vil jeg også følge opp dette innlegget med en interpella­sjon til ordføreren med spørsmål om hva posisjonen i Arendal har gjort av ulike henvendels­er til departemen­tet for å bedre kommunens kår og økonomi, samt hva man planlegger av henvendels­er i fremtiden! Ap har dette ansvaret!

 ??  ??
 ??  ?? ORDFØRER: Har Arbeiderpa­rtiet og ordfører Robert C. Nordli gitt opp, undrer artikkelfo­rfatteren.
ORDFØRER: Har Arbeiderpa­rtiet og ordfører Robert C. Nordli gitt opp, undrer artikkelfo­rfatteren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway