Agderposten

Dømt for promille

- Først kjørte jeg bilen min til byen, så havnet jeg på på fylla, så møtte jeg en fremmed mann jeg ga bilnøklene, så ville han likevel ikke kjøre meg hjem, så tok jeg en pirattaxi hjem, så kjørte den fremmede mannen jeg

- ▶ Arne Ingmar Eggen aie@agderposte­n.no

hadde gitt nøklene bilen min hjem.

Omtrent sik forklarte han seg, 31-åringen fra Arendal som i Aust-Agder tingrett sto tiltalt for kjøring med naermere to i promille.

En sen lørdagskve­ld i sommer kom politiet hjem til ham etter at vitner hadde observert en kjøring som kunne minne sterkt om fyllekjøri­ng.

Derfor hadde vitnene notert bilnummere­t og ringt politiet.

Men 31-åringen kunne forklare: Først var han på et vorspiel på Bjorbekk.

Senere på kvelde ble han og noen kamerater kjørt i hans bil til Arendal sentrum.

Ifølge ham ble bilen parkert i sentrum og han fikk bilnøklene.

Ifølge mannens forklaring - gjengitt i dommen fra AustAgder tingrett, skjedde videre dette:

«Tiltalte forklarte videre at han var på et utested med en gjeng på ca. 10-12 personer, og at han der kom i kontakt med en edru mannsperso­n han overlevert­e bilnøklene til og avtalte at denne personen senere skulle kjøre han hjem for 200-300 kr. Tiltalte opplyste at han ikke husker denne personen eller har klart å finne ut hvem dette er i ettertid.»

Slik lød forklaring­en hans videre - ifølge dommen i AustAgder tingrett:

«Ifølge tiltalte traff han personen igjen senere på kvelden og ba om å bli kjørt hjem, men personen ville bli vaerende og det ble avtalt at han senere skulle kjøre bilen til tiltaltes adresse å levere nøklene. Tiltalte forklarte at han deretter tok en pirattaxi hjem og betalte kontant, og at han sov da sjåføren kom for å levere bilen og nøklene rundt kl. halv 3 på natten. Tiltalte forklarte at han var ganske full denne kvelden og at han ikke husket de nøyaktige tidspunkte­ne, men at han husket at sjåføren kom og leverte nøklene».

Men på denne historien ble han ikke trodd.

Nå er 31-åringen til fengsel i 30 dager 50.000 kroner i bot.

I tillegg dømmes han til tap av føreretten for motorvogn for en periode av to år og må avlegge full ny førerprøve etter dette.

 ?? FOTO: SHUTTERSTO­CK ?? PROMILLEKJ­ØRING: Retten dømte mannen for fyllekjøri­ng, til tross for at han forsøkte å forklare seg bort fra det.
FOTO: SHUTTERSTO­CK PROMILLEKJ­ØRING: Retten dømte mannen for fyllekjøri­ng, til tross for at han forsøkte å forklare seg bort fra det.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway