Agderposten

Skulle hjelpe andre, gikk selv konkurs

Agdergrupp­en AS skulle hjelpe bedrifter med salg av sine varer og tjenester over hele AustAgder. Nå har selskapet som hadde ni ansatte begjaert seg selv konkurs.

- On Andreassen jon.andreassen@agderposte­n.no

Agdergrupp­en AS skulle hjelpe bedrifter med salg av sine varer og tjenester over hele AustAgder. Nå har selskapet som hadde ni ansatte begjaert seg selv konkurs.

– Til tross for et erfarent og sammensvei­set team, lyktes ikke den totale omsetninge­n å komme opp på akseptabel­t nivå i tide, sier daglig leder Jon Håvard Jensen.

Fått nye jobber

En trang fødsel av selskapet, etterfulgt av faktorer de ikke selv kunne råde over, er ifølge Jensen også medvirkend­e årsaker til at selskapet måtte begjaere seg selv konkurs etter at gjelden hadde kommet opp i 275.000 kroner.

– Selv om det er ni ansatte i selskapet på kort sikt har mistet en jobb å gå til, er det dog gledelig at nesten samtlige allerede har fått nye jobber, eller går videre på studier, legger han til.

Konsulent på salg

Ifølge Agdergrupp­ens egne hjemmeside­r var formålet å bistå bedrifter å nå frem til sine potensiell­e kunder.

Agdergrupp­en kunne ifølge hjemmeside­n også bistå med salgstreni­ng i forbindels­e med selve salgsmøtet.

Ifølge kjennelsen fra Aust-Agder tingrett var det styret selv som begjaerte at Agdergrupp­en AS skulle bli har tatt under rettens behandling som konkursbo.

Innen første skiftesaml­ing 7. januar skal bobestyrer­en i det konkursram­mede selskapet, advokat Magne Olsen, skaffe skifterett­en en naermere oversikt over gjelden og eventuelle flere kreditorer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway