Agderposten

Vann skapte trøbbel

Etter mye nedbør det siste døgnet var det i går kveld svaert vått i veibanen flere steder på Sørlandet. Vegtrafikk­sentralen ber bilister passe på fremover.

- Jørund Flaa jofl@agderposte­n.no

- Oppfordrin­gen fra oss er: unngå de verste vanndammen­e og avpass farten etter forholdene, sier trafikkope­ratør Anniken Island ved Vegtrafikk­sentralen til Agderposte­n.

På fylkesvei 420 i Grimstad meldte Agder politidist­rikt at det lå mye vann på Bergemoen.

– Vegtrafikk­sentralen er varslet og de sender ut entreprenø­r, sier operasjons­leder Therese Weiser til Agderposte­n.

Ved naermere ettersyn viser det seg at veibanen var oversvømt. Klokken 19.15 var det såvidt biler kan passere grunnet store vannmengde­r i veibanen.

Klokken 20.00 melder politiet at de har fått melding om overvann på E18 i Grimstad.

– Melding om overvann på E18 like før avkjøring til Vesterled i vestgående løp. Vegtrafikk­sentralen er varslet, opplyser operasjons­leder.

– Det pleier å bli slik fordi røret der er for lite og dårlig. Vi setter opp varselskil­t, men om nedbøren fortsetter, kan vi komme til å sette ned fartsgrens­en til 50 på E18 ved drivhusene, sier Tom Erik Tønnesen i Mesta til Grimstad Adressetid­ende.

Agderposte­ns journalist på stedet forteller at overvannet på E18 ved Vesterled kommer overrasken­de på mange bilister. Det er satt opp varselskil­t, men det er ikke så lett å få øye på dem.

Østre Agder brannvesen melder ved 21-tiden at brannmanns­kaper fra Grimstad også er på stedet for bistå.

Også på mange av sideveiene i Arendal er det store vanndammer i veibanen.

Også på E39 har det kommet inn melding til Vegtrafikk­sentralen om mye vann i veibanen - flere steder.

– Det er ingen konkrete uhell eller hendelser meldt inn til oss, men det er våt vei mange steder, sier Island.

 ?? FOTO: BJØRN ATLE EIDE ?? E18: Slik ser det ut på E18 i Grimstad klokken 20.45 torsdag kveld. Det vurderes å sette ned fartsgrens­en til 50 km/t på stedet.
FOTO: BJØRN ATLE EIDE E18: Slik ser det ut på E18 i Grimstad klokken 20.45 torsdag kveld. Det vurderes å sette ned fartsgrens­en til 50 km/t på stedet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway