Agderposten

Virker ikke som om ledelsen hører på hva de sender

- Karstein Brunvatne, Arendal

Hva er den mest brukte lyden i NRK Sørlandet? Svar: E. Nå er, eeee, neste plate vi skal, eeee, spille ....

Hva er den mest misbrukte lyd i NRK Sørlandet? Svar: E. Lyden som kommer i tide og utide.

Hva er det mest irriterend­e man hører i NRK Sørlandet? Svar: Gjentakels­e + E. Nå skal vi, skal vi... eee... ha en reportasje fra, fra, fra, eee eee ......

Og hvor er høflighete­n i NRK Sørlandet når meteorolog­en forleden ble avbrutt ikke mindre enn tre ganger under formidling av vaermeldin­gen til folket. Jeg, og sikkert flere med meg, mista totalt tråden i hva meldinga gikk ut på.

Ikke alle skal dømmes. Noen av de som leder sendingene, har et ordforråd. ordvalg, og dialekt, det en glede å lytte til. Men som nevnt, noen har ikke folkeskikk i det hele tatt, og har ingen ting i radio å gjøre.

Radio lever av å levere et klart og forståelig lydbilde for alle ører, unge som gamle. Som lytter forventer jeg et klart lydbilde når jeg hører på radioens Sørlandsen­ding.

Men det ser ikke ut som om ledelsen hører etter hva de sender på lufta, i hvert fall gjør de ikke noe med det. Men jeg gjør. Når Eene blir for ille, gjentakels­ene for mange og snakking i munnen på hverandre florerer, slår jeg over til en annen kanal! Skal jeg høre på radio, skal jeg nyte det.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway