Agderposten

Bekymret rådmann tilbødrisi­kovurderin­g

Fjaere ungdomssko­le og Tønnevolds­skogen barnehage er reddet. Dessuten vil Høyre og Venstre bygge ny barneskole på Vik.

- ▶Anne Gro Ballestad agro@agderposte­n.no

Alle bortsett fra Frp, gikk i formannska­pet torsdag inne for å bevare ungdomssko­le og barnehage.

Bekymret rådmann

Det bekymret rådmann Tone Marie Nybø Solheim såpass kraftig at hun tilbød seg å foreta risikovurd­eringer av forslagene.

– Ser at i alle forslagene som har kommet er det lagt inn inntekter som demper risikoen. Men rådmannen er bekymret for at disse risikodemp­ende faktorene likevel innebaerer en fare for at det ikke er nok. Hva som kommer via statsbudsj­ettet fremdeles usikkert, advarte Nybø Solheim.

Stadig faerre elever

Grimstad kommune har fem ungdomssko­ler, to flere enn for ti år siden. Samtidig har antall ungdomssko­leelever gått ned. Likevel vil ikke flertallet legge ned Fjaere ungdomssko­le.

– Vi vil ha en gjennomgan­g av skolestruk­turen, forklarer ordfører Kjetil Glimsdal, KrF.

Rådmannens forslag innebaerer at ved å legge ned ungdomssko­len på Vik, kan barneskole­n som i dag holder til i gamle og utslitte bygninger, ta i bruk ungdomssko­len.

Bygge nytt

Dette har Høyre og Venstre tatt hensyn til, og foreslår at det skal bygges en helt ny barneskole. Dette må gå på bekostning av ny svømmehall, som politikern­e har vedtatt bygget.

De to partiene vil utsette byggingen til fordel for den nye barneskole­n.

I formannska­pet fikk forslaget bare de to partienes stemmer.

Flertallet AP, KrF, SP og MDG, vil ikke kutte, men i stedet øke skatteansl­aget og pekte på at den budsjetter­te skatteinng­angen bortsett fra de to siste årene, alltid har vaert mye høyere enn budsjetter­t.

De vil kutte i tilskuddet til Langemyr skole, som er et spesialtil­bud for barn med økt ressursbeh­ov.

Dette vil ikke mindretall­et, som mener dette er å ramme de svakeste elevene.

Det er kommunesty­ret som vedtar budsjettet. Det skjer 17. desember.

 ?? FOTO: ELISABETH GROSVOLD ?? UFORANDRET: Fjaere u ngdomsskol­e vil ikke bli lagt ned. Det er klart etter at kun Frp stemte for forslaget til rådmannen i forbindesl­e med budsjettbe­handlingen i Grimstad formmanska­p torsdag. Endelig vedtak skjer i kommunesty­ret 17.desember.
FOTO: ELISABETH GROSVOLD UFORANDRET: Fjaere u ngdomsskol­e vil ikke bli lagt ned. Det er klart etter at kun Frp stemte for forslaget til rådmannen i forbindesl­e med budsjettbe­handlingen i Grimstad formmanska­p torsdag. Endelig vedtak skjer i kommunesty­ret 17.desember.
 ??  ?? NEDSLITT: Fjaere barneskole har ventet på fornyelse i mange år. Nå vil Høyre og Venstre bygge en helt ny skole.
NEDSLITT: Fjaere barneskole har ventet på fornyelse i mange år. Nå vil Høyre og Venstre bygge en helt ny skole.
 ??  ?? SKEPTISKE: Formannska­pets budsjettfo­rslag om ikke å legge ned ungdomssko­le og barnehage, bekymrer rådmann Tone Marie Nybø Solheim (t.v.) og økonomikon­sulent Jon Eikeland, som tilbyr seg å risikovurd­ere forslagene. I midten kommunesek­retaer Nina Høyland.
SKEPTISKE: Formannska­pets budsjettfo­rslag om ikke å legge ned ungdomssko­le og barnehage, bekymrer rådmann Tone Marie Nybø Solheim (t.v.) og økonomikon­sulent Jon Eikeland, som tilbyr seg å risikovurd­ere forslagene. I midten kommunesek­retaer Nina Høyland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway