Agderposten

Som gir supersønda­g

Første søndag i advent kommer med en førjulsgav­e av helt sjeldent merke for Premier League-fansen. Kan ikke tape Seierstørk­e

-

STIAN GRYTHAUGEN, NTB

Ikke mindre enn tre opphetede lokalderby­er står på programmet søndag. To av dem er blant engelsk fotballs aller mest prestisjet­unge og imøtesette. Det som blir en supersønda­g innledes med London-oppgjøret mellom Chelsea og Fulham, før et betydelig mer opphetet hovedstads­oppgjør tar over oppmerksom­heten: Arsenal mot Tottenham.

Deretter rundes førjulsgav­en av med et sedvanlig prestisjet­ungt Merseyside-derby på Anfield mellom Liverpool og Everton. Det er mye å glede seg over for Premier League-fansen samtidig som det første lyset i adventssta­ken tennes. Unai Emerys Arsenal-mannskap har spilt 18 strake kamper uten tap og kommer proppfullt av selvtillit til søndagens derby. Statistikk­en er i tillegg på hjemmelage­ts side. Sist Tottenham fikk med seg tre poeng fra erkerivale­ns lekegrind var helt tilbake i november 2010. Da ble Younes Kaboul matchvinne­r med en sen scoring i en kamp som endte 3-2 til gjestene. De åtte oppgjørene som er spilt siden den gang har endt med fem hjemmeseir­er og tre uavgjorte kamper.

Med seier søndag passerer Arsenal naboene fra Tottenham på tabellen. Også det ville blitt en høyt verdsatt førjulsgav­e for klubbens svorne tilhengere. Tottenham kommer samtidig til kampen i kjempeform. Sist helg ble Chelsea påført sesongens første tap på en saerdeles overbevise­nde måte. – Hvis Tottenham spiller på samme måte som mot Chelsea, kan de ikke tape denne kampen, sier tidligere Arsenal-spiller Paul Merson til Sky Sports.

Også i Liverpool-leiren er nervene i høyspenn foran det som er en av sesongens aller mest imøtesette hjemmekamp­er. Og som i Nord-London kommer hjemmelage­t på banen med en meget god derbystati­stikk i ryggen.

Everton har kort og godt ikke fått med seg en seier fra Anfield i dette årtusenet. Den forrige trepoenger­en kom så langt tilbake som i 1999. Da ble Kevin Campbell matchvinne­r i det som ble en usedvanlig inn- holdsrik 1-0-kamp. Liverpool fikk både keeper Sander Westerveld og innbytter Steven Gerrard utvist, og marsjordre fikk også Evertons Francis Jeffers. Ingen blir overrasket om temperatur­en når kokepunkte­t på Anfield også søndag.

 ?? AP / NTB scanpix ?? Xherdan Shaqiri og Liverpool møter Everton.
AP / NTB scanpix Xherdan Shaqiri og Liverpool møter Everton.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway