Agderposten

- Flaks at ingen ble skadet

– Bare flaks at ingen ble skadd, sier et vitne etter en spreningsu­lykke ved skoleveien til Jappa skole i Grimstad onsdag ettermidda­g.

- Silje Bratland Roksvåg, Ingmar Brokka Rike @agderposte­n.no

Store og små steiner fløy gjennom lufta og landet på en vei der skolebarn nettopp hadde passert.

Det var under arbeidet med Fuhr-tomta i Grimstad at det gikk fullstendi­g galt da en sprengning skulle utføres. Svaere stein ble slynget ut i området og landet blant annet på Frivoldvei­en. Frivoldvei­en brukes som skolevei mellom Jappa skole og Storgaten. Politiet fikk melding om sprengning­en rett før klokken 15.

– Ifølge melder hadde det gått skolebarn på veien ikke så lang tid i forkant, forteller operasjons­leder Lars Hyberg i Agder politidist­rikt.

Opprørte maboer

I første omgang ble det meldt fra politiet at det var snakk om mindre stein. Bilder og video fra stedet viser midlertidi­g at det er snakk om svaere stein som har blitt kastet ut over området og skoleveien.

– Dette er ikke små stein. Det opprører folk i naerområde­t at politiet bagatellis­erer på denne måten, forteller et vitne til Agderposte­n. Mannen ønsker å vaere anonym.

Vitnet var på vei til Dømmesmoen da han kjørte forbi anleggsomr­ådet som ligger ved krysset mellom Frivoldvei­en og Egeliveien. Her bygges trinn tre av Fuhr park.

Fullt av stein

– Det var fullt av stein i hele veien og nesten inn til vertshuset. Det lå godt med stein i veien, sier mannen til Agderposte­n.

Han kontaktet politiet og fikk filmet området.

Mannen ble provosert da han etter uhellet leste politiets beskrivels­e av omfanget på Agderposte­ns nettavis. «Ingen kom til skade, og det var ikke snakk om så store stein» opplyste politiets operasjons­leder Lars Hyberg.

– Jeg ble irritert da jeg så det. De måtte ta i bruk gravemaski­n for å få det raskt bort. Det var veldig mye stein, sier han, og viser blant annet til en stein som ifølge ham selv må ha veid opp mot 50 kilo. – Steinene hadde gjort stor skade om de hadde truffet noen. Det var flaks at ingen ble skadd, sier han.

Mannen ga politiet den samme videoen som Agderposte­n har fått tilgang til.

– De syntes det så ille ut da de så videoen, avslutter det anonyme vitnet.

Skader på bil

En politipatr­ulje ble sendt ut til stedet da operasjons­sentralen fikk melding om uhellet. Undersøkel­ser ble gjort og det ble tatt avhør av personer.

– Det ble tatt mål av stein og avstander, og vi har sjekket sprengning­splanen til entreprenø­ren. Det ble funnet en bil på stedet hvor det var knust en siderute, opplyser politiet.

Operasjons­lederen forteller at hendelsen i første omgang er en undersøkel­sessak. Videre undersøkel­ser vil avgjøre om det vil bli en anmeldelse av sprengning­en.

Politiet forteller at entreprenø­ren har åtte dager på seg til å varsle Direktorat­et for samfunnssi­kkerhet og beredskap om uhellet. Ifølge politiet ble ingen personer skadet i uhellet.

Sju mann ryddet

Vitner på stedet bekrefter at stein har fløyet bort til Grimstad Vertshus som ligger over 100 meter fra sprengning­sstedet. Det skal ha vaert sju mann i aksjon for å rydde opp etter uhellet.

Det lyktes ikke Agderposte­n å få kontakt med firmaet som utfører sprenginge­n på stedet onsdag kveld. Hovedentre­prenøren opplyste at de jobber med å få kontakt med firmaet som utfører sprengning­en. Det lyktes heller ikke å få kontakt med ledelsen ved Jappa skole.

 ??  ??
 ?? FOTO: BJØRN ATLE EIDE ?? STORE STEIN: Her ligger en av steinene fra sprengning­en ved en kum i naerheten.
FOTO: BJØRN ATLE EIDE STORE STEIN: Her ligger en av steinene fra sprengning­en ved en kum i naerheten.
 ??  ?? STEINBLOKK: Ved et hushjørne på stedet ligger det en stor steinblokk. Et vitne antar at noen av steinene må ha veid opp mot 50 kilo.
STEINBLOKK: Ved et hushjørne på stedet ligger det en stor steinblokk. Et vitne antar at noen av steinene må ha veid opp mot 50 kilo.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway