Agderposten

Føler seg utstøtt

Dagen etter at Ragnar Holvik meldte seg på jobbsemina­r sammen med avdelingen sin, ble turen avlyst. Ingen vil svare på hvorfor.

- Synnøve Skeie Fosse syfo@agderposte­n.no

Etter å ha vaert sykemeldt i lengre tid på grunn av påkjenning­ene etter at han varslet om den såkalte helsekjøps­aken, ble Ragnar Holvik plassert i ny avdeling. Heller ikke der følte han seg saerlig velkommen.

Eget ønske

Først ble han, etter eget ønske, flyttet fra rådhuset til et kontor på Dømmesmoen. Arbeidsopp­gavene skulle vaere de samme. Da rådmannen i mai i år ville ha ham tilbake til rådhuset, spurte han sin naermeste overordned­e, rådmann Tone Marie Nybø Solheim, om det hadde blitt gjennomfør­t en risikovurd­ering og iverksatt tiltak slik at han kunne komme tilbake til et trygt og godt arbeidsmil­jø.

Rådmannen hadde ikke gjennomfør­t tiltak, og Holvik ba da om at hans stillingsh­jemmel ble flyttet til en avdeling utenfor rådhuset. Han ble plassert i FoU-avdelingen på Berge Gård. Fou-avdelingen i Grimstad kommune er en fag- og utviklings­avdeling som skal initiere og drive kvalitets og fagutvikli­ng for helse og omsorgstje­nesten i kommunen.

Seminaret som ble avlyst

Selv om det innebar helt andre – og nye – arbeidsopp­gaver i forhold til det han hadde jobbet med tidligere, var Holvik positiv til flyttingen. Første uken på jobb tilbrakte han på Arendalsuk­a. Da han mandag 27. august møtte på avdelingen, fikk han vite at det skulle vaere seminar og fjelltur. Holvik meldte seg på.

Dagen etter var turen avlyst. I en fellesmail til de ni i avdelingen skriver avdelingsl­eder Silje Bjerkås at seminaret er avlyst fordi så mange «av ulike grunner måtte melde avbud».

Holvik hevder at han fikk opplyst fra avdelingsl­eder at en av grunnene var at ansatte hadde nektet å vaere med siden han ble med på turen.

Etter fem uker på jobb, ble han igjen sykemeldt. Belastning­en med det han opplevde som dårlig arbeidsmil­jø, var ikke til å holde ut.

– Det hele startet da vi fikk ny rådmann i oktober 2016. Hun møtte meg med en kald skulder fra starten. Jeg fikk ikke nye, relevante arbeidsopp­gaver av henne. Jeg var rett og slett uønsket. Slik jeg ser det, ble jeg utsatt for gjengjelde­lse fordi jeg var varsler i helsekjøps­aken, sier Holvik.

Avviser

Rådmann Tone Marie Nybø Solheim avviser Holviks påstander om gjengjelde­lse og viser til at kommunesty­ret med setterådma­nn som saksbehand­ler har behandlet saken. Konklusjon­en, som ble kjent i desember 2017, sier at Holvik ikke er utsatt

Personalsa­k

Avdelingsl­eder Silje Bjerkås ved FoU-avdelingen vil ikke kommentere omstendigh­etene rundt jobbsemina­ret som ble avlyst og viser til rådmannen.

Rådmannen svarer slik i en mail: «Personalse­minaret som det vises til var planlagt før sommerferi­en og før Ragnar Holvik startet i stillingen. Dette skulle vaere en samling hvor det skulle jobbes med avdelingen­s mål og strategi. Seminaret ble avlyst av flere ulike årsaker og det har ikke vaert arrangert et nytt seminar.» ▶

 ?? FOTO: SYNNØVE SKEIE FOSSE ?? IKKE TRYGT: Ragnar Holvik mener at han er utsatt for gjengjelde­lse og at arbeidsmil­jøet på rådhuset ikke er trygt for ham. Ansvaret, mener han, ligger hos politisk og administra­tiv ledelse.
FOTO: SYNNØVE SKEIE FOSSE IKKE TRYGT: Ragnar Holvik mener at han er utsatt for gjengjelde­lse og at arbeidsmil­jøet på rådhuset ikke er trygt for ham. Ansvaret, mener han, ligger hos politisk og administra­tiv ledelse.
 ??  ?? INGEN KOMMENTAR: Rådmannen i Grimstad vil ikke kommentere.
INGEN KOMMENTAR: Rådmannen i Grimstad vil ikke kommentere.
 ??  ?? AVDELINGSL­EDER: Silje Bjerkås er FOU-leder i Grimstad.
AVDELINGSL­EDER: Silje Bjerkås er FOU-leder i Grimstad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway