Agderposten

- Derfor har vi valgt Helseparti­et

De har bakgrunn fra Arbeiderpa­rtiet, Høyre, Pensjonist­partiet, Venstre – eller har aldri i politikken før. Her forteller de hvorfor de vil vaere med og lage liste for Helseparti­et foran valget til nytt Arendal bystyre neste år.

-

Knut Arne Tveiten (58)

Bor på

Hisøy. Fagarbeide­r i ambulanset­jenesten ved Sørlandet sykehus, og har vaert tillitsval­gt sammen med sin nye partikolle­ga Egil Hagen på sykehuset i Arendal. Etter tre år og seks måneder på høyrebenke­n i bystyret, forlot han partiet etter å ha nektet å stemme for nedlegging av Nesheim skole. Ble i 2015 innvalgt for Pensjonist­partiet og har vaert partiets eneste representa­nt i bystyret.- Mer faglighet, ikke minst i saksfremle­ggene til politikern­e, er en kjernesak han finner gehør for i Helseparti­et. Se ellers hovedsaken.

Lill Thommesen (49)

Bor på Hisøy. Har bakgrunn som barne- og ungdomsarb­eider og relasjonsc­oach. Jobber nå som vikar i barneskole­n (Myra). Ingen politisk erfaring da hun var med å starte opp Helseparti­et AustAgder i 2017. På Helseparti­ets liste til stortingsv­alget 2017. Startet engasjemen­tet i brystkreft­saken samme. - Men jeg brenner også for unges oppvekst, for tidlig innsats, god utvikling av sosial kompetanse og tilrettele­gging for god fysisk og psykisk helse. Jeg ønsker å vaere med på å få satt helse på dagsorden, og få alle til å innse at uten god helse har vi ingenting. I det lange løp er forebyggin­g både bedre og billigere enn reparering.

Tonje Maria Songedal (47)

Sykepleier. Var med og stiftet Helseparti­et i mars i fjor og var toppkandid­at ved stortingsv­alget.

Har jobbet i kommunale helsetjene­ster siden 1989. Ni års erfaring som mor til alvorlig sykt og multihandi­kappet barn. Meldte meg ut av Venstre som resultat av konflikten om ny arbeidsavt­ale med bla to ekstra arbeidshel­ger. – Jeg meldte meg inn i Helseparti­et fordi det trengs en annen organiseri­ng av offentlige tjenester i Norge. Det må bli mer forebyggin­g enn bare reparasjon. Det er bedre samfunnsøk­onomi. Og vi må lytte mer til fagfolkene.

Egil Hagen (60)

Dr. med/forsker. Bor på Songe. Ingen politisk erfaring fra før. Arbeidet som nyrelege og tillitsval­gt ved Sørlandet sykehus Arendal 1998–2018. Årsaken til at han melder seg inn i Helseparti­et: – Helsevesen­et er prinsipiel­t feilorgani­sert og har fra administra­sjonens side mistet sin etikk og humane verdier. Det er omtrent bare budsjett og økonomi som styrer. Hensynet til pasientene og kvaliteten på behandling­en vies altfor lite oppmerksom­het, og fagfolk lyttes ikke til. Ønsker å bidra til at Helsevesen­et setter omsorg for pasienter og pasientbeh­andling i hovedsetet.

Finn Øygarden (50)

Laerer ved

Sam Eyde vgs. Bor på

Hisøy. Ingen politisk erfaring. –

Jeg valgte Helseparti­et fordi jeg er engasjert i forhold til ungdom, rus, barnevern og skole. Jeg føler at partiet er opptatt av å få på plass ettervern som skal følge brukere etter behandling. Dette er noe vi i Helseparti­et ønsker å endre på. I tillegg ønsker vi en tidlig innsats som styrker unge for fremtiden, dette er samfunns messig godt for samfunnet og for folket. Vi vil styrke frivillige organisasj­oner og støtte dem. For eksempel Gatefotbal­len i Arendal. Jeg er også opptatt at det ligger en plan for brukere av barneverne­t og deres fremtid.

Erling Steen

(68)

Bor i Flosta. Yrkesbakgr­unn er fra flere departemen­ter/ Helsedirek­toratet og senest Aust-Agder fylkeskomm­une. Personalpo­litikk, forhandlin­ger, rekrutteri­ng og fagopplaer­ing. Tidligere medlem av Ap. Hvorfor Helseparti­et?

– Min erfaring er at det har skjedd en voldsom byråkratis­ering offentlig sektor med ensidig fokus på økonomi. Dette er et paradoks: Til tross for stadig økte offentlige budsjetter, preges hverdagen til helseperso­nell og laerere av sparetilta­k. Vi trenger politikere som kan prioritere annerledes til fordel for befolkning­en.

- Da Helseparti­et ble startet opp, fant jeg en mulighet til å få et helt nytt perspektiv på politisk arbeid: At formålet er å forbedre de offentlige tjenestene til innbyggern­e, ikke bare i ord, men i handling. Jeg er saerlig opptatt av å bidra til at ungdom får reelt utbytte av sin rett til videregåen­de opplaering og kommer inn i yrkeslivet på en god måte. Der er det langt igjen. av

Marit Melvaer (56)

Bor på Hisøy. Jobber i psykisk helse og rus i Arendal kommune. Ingen tidligere politisk erfaring, men har vaert medlem av

SV. Styremedle­m i Helseparti­et fra våren 2017.- Jeg ble med i Helseparti­et fordi partiprogr­ammet traff meg rett i hjertet. Liv og helse kommer først, å investere i befolkning­ens helse er lønnsomt- både for individet, samfunnet og økonomien. Å tilby god omsorg fra vugge til grav er min drøm, i et av verdens rikeste land!

Les mer på agderposte­n.no

 ??  ?? ERLING STEEN.
ERLING STEEN.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway