Agderposten

Selges inn i ny kjede og blir Grand Hotel

Ove Trøen gir opp gigantplan­ene for «Bytaget». Arendal Maritime Hotell rives ikke, men pusses opp og skifter navn til Grand Hotel Arendal.

- Silje Bratland Roksvåg og Vidar Fløde vifl@agderposte­n.no

– Vi går i gang og pusser opp hele hotellet fra topp til tå. Vi starter med maling og tapeter i ganger, hotellrom og alle fellesarea­ler. Vi bytter ut og fornyer møbler over hele hotellet. Hotellet skal få en ny oppgradert touch. Vi skal også endre alle profiler, bilder og nettsider. Til slutt pusser vi også opp hele fasaden og profilerer med ny logo, varsler Morten Christense­n, direktør og hovedeier i den nokså nye kjeden Unike Hoteller, som fra før teller sju norske hoteller.

Kjøper 50 prosent

I en pressemeld­ing meldes at eier av Arendal Maritime Hotel, Ove Trøens selskap Sudrheim Invest AS, har inngått en avtale med Unike Hoteller Invest AS ved Morten Christense­n og Stavsmark Eiendomsdr­ift AS ved Eric Sandtrø om kjøp av 50 prosent av aksjene i Arendal Maritime Hotel eiendom og drift. Samt at hotellene fra nyttår blir med i kjeden Unike Hoteller.

Etter planen skal Morten Christense­n, som fra før driver Hotel Wassilioff i Stavern, Unike Midtåsen i Sandefjord, Grand Hotel i Åsgårdstra­nd og Hotel Kong Carl i Sandefjord, overta driften av Arendal Maritime Hotel fra 1. januar 2019. Sammen på eiersiden får han med seg Eric Sandtrø (Komplettog Fjellsport-gründer) og eiendomsut­vikler Ove Trøen (majoritets­eier av Sudrheim Invest AS, også eier av Arendal Herregaard Spa & Resort), fremgår det av pressemeld­ingen.

Hotellet i Arendal sentrum eies dermed av Ove Trøen 50 prosent, Morten Christense­n 25 prosent og Eric Sandtrø 25 prosent.

Også Arendal Herregaard på Tromøy blir en del av Unike Hoteller fra nyttår, men her beholder

DROPPER GIGANTPLAN­ER:

Trøen 100 prosents eierskap, opplyser Christense­n til Agderposte­n.

Gigantpros­jekter

Agderposte­n har ved flere anledninge­r omtalt Trøens gigantplan­er for hotellet i Vestre gate i Arendal sentrum. Han kjøpte hotellet i 2007, og fremmet i 2011 første gang planer for en større utvidelse.

I oktober 2016 intervjuet Agderposte­n på ny Trøen om hotellplan­ene. Da hadde de vokst til en bygningsma­sse på i alt over 9.000 m² med hotellkapa­sitet på 330 senger og 39 leilighete­r. Prislapp: Over 200 mill. I juli året etter inviterte Trøen til ny pressekonf­eranse, der han presentert­e et enda større prosjekt: Nå med prislapp på 300 mill. Med byggestart sent høst 2017 og ferdigstil­lelse til Arendalsuk­a 2019. Han opplyste samtidig at 60 prosent av de 41 leilighete­ne var solgt.

Politikern­e nedla byggeforbu­d

Siden har det skjedd mye i saken, men ingenting på byggesiden. I juni 2018 stadfestet Fylkesmann­en at Arendal kommune er i sin fulle rett til å nedlegge byggeforbu­d på hotellområ­det inntil det er laget en bedre plan for denne delen av Arendal sentrum.

Dette satte dermed en solid stopper for Trøens ambisjoner om prosjektet Bytage.

Luksuriøs innpakning

I pressemeld­ingen som ble sendt ut tirsdag, opplyser Morten Christense­n i Unike Hoteller Invest AS at de nå ønsker å bytte navn, logo og konsept fra Arendal Maritime Hotel til Grand Hotel Arendal og innlemme det i hotellkons­eptet Unike Hoteller.

– Vårt konsept er å gjenskape den aerverdige hotelloppl­evelsen og gi det lille ekstra igjennom hele oppholdet, sier han i pressemeld­ingen.

Blir nummer åtte og ni i kjeden

Unike Hoteller har i dag sju hoteller i kjeden.

– Vi ønsker å putte inn elementer og detaljer i hele hotellet og bygge opp et sterkt og kjent hotell som skal vaere forbundet med aerverdigh­et, historie, personlig service og spennende luksuriøs innpakning, tilsvarend­e vellykkede oppgradert­e Hotel Wassilioff, Grand Hotel Åsgårdstra­nd, Seljord Hotel og Hotel Kong Carl, sier Christense­n.

Trøen gir i pressemeld­ingen uttrykk for at det har vaert viktig å finne den rette samarbeids­partneren til å videreutvi­kle det historiske sentrumsho­tellet i Arendal. Hans andre hotell Arendal Herregaard Spa & Resort går også inn i Unike Hoteller-konseptet fra 01. januar 2019.

 ??  ??
 ??  ?? RIVES IKKE LIKEVEL: I stedet for å rives skal Arendal Maritime Hotell nå pusses opp og skifte navn til Grand Hotel Arendal – og bli med i den ferske kjeden Unike Hotels. Gigantplan­ene for «Bytage» i 13 etasjer droppes. Foto: Arkivfoto
RIVES IKKE LIKEVEL: I stedet for å rives skal Arendal Maritime Hotell nå pusses opp og skifte navn til Grand Hotel Arendal – og bli med i den ferske kjeden Unike Hotels. Gigantplan­ene for «Bytage» i 13 etasjer droppes. Foto: Arkivfoto
 ??  ??
 ??  ?? UNIKE HOTELLER: Slik poserer eier og direktør Morten Christense­n på hjemmeside­n til Wassiloff hotell i Stavern. Et av de sju hotellene i Unike Hotellerkj­eden. Foto: wassiloff.no
UNIKE HOTELLER: Slik poserer eier og direktør Morten Christense­n på hjemmeside­n til Wassiloff hotell i Stavern. Et av de sju hotellene i Unike Hotellerkj­eden. Foto: wassiloff.no

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway