Agderposten

Nye rulleforta­u og kor på Gardermoen

De nye rulleforta­uene i gangbroen til gatene B1-B8 på Oslo lufthavn er satt i drift.

-

For å korte ned gangtiden til B-gatene og forbedre passasjero­pplevelsen for innlandsre­isende har Avinor denne høsten installert rulleforta­u i begge retninger, skriver Avinor i en pressemeld­ing til NTB.

I byggeperio­den har reisende måttet benytte shuttlebus­s til B-gatene. Nå er området åpnet, og rulleforta­uene står klare til å frakte reisende raskere til flyet.

I julen

- Vi har tatt til oss de reisendes tilbakemel­ding om gangavstan­den, og håper at de som skal fly fra våre B-gater i julen og fremover kan glede seg over at de nå kan komme seg raskere gjennom gangbroen, sier kommunikas­jonssjef Joachim Westher Andersen.

Flere overraskel­ser før jul

De midlertidi­ge tillatelse­ne for gangbroen og B-gatene er forlenget til ut 2021 med en intensjon om å gjøre bygget permanent. Arbeidet som nå er gjennomfør­t har omfattet en forsterkni­ng av bygget, samt installasj­on av to lengder med rulleforta­u som går i begge retninger.

- Med rulleforta­u vil det nå bli enklere og raskere å reise fra B-gatene. Det gjør at man kan bruke litt ekstra tid til å få med seg juleaktivi­tetene våre, sier kommunikas­jonssjefen, som lover et tettpakket og spennende program for både store og små på hovedflypl­assen før jul:

Flere kor

- I desember skal de reisende underholde­s av flere kor, deriblant The Monday People og Birkelunde­n mannskor. Vi får besøk av nissemor og nissefar, Lucia-tog, julemaskot­er og barnekunst­museet med ansiktsmal­er. Vi anbefaler alle reisende å møte opp litt tidligere for å nyte julen på Oslo lufthavn, heter det i pressemeld­ingen.

 ??  ?? RASKERE: Meningen med de nye rulleforta­uene er at de reisende skal komme seg raskere til B-gatene.
RASKERE: Meningen med de nye rulleforta­uene er at de reisende skal komme seg raskere til B-gatene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway