Agderposten

Partiet hans er på alles lepper igjen. Sist var det festbråk, nå er det baksnakkin­g

-

▶Det er tøffe tider for partiet til den profilerte Venstre-politikere­n i Aust-Agder, Jan Kløvstad. Som målmann og fråhalsman­n er han en klassisk karakter og klippe i et herjet parti, som for tiden ikke later til å se noen grenser. Selv ikke sperregren­sen ser ut til å skremme sentrale Venstre-politikere til å slutte rekkene. En meningsmål­ing VG offentligg­jorde i går, viser at partiet med sine 3,4 prosent nå har mindre oppslutnin­g enn Rødt.

▶Venstre har lenge ligget i skyggenes dal, og har famlet rundt etter saker som kan vekke velgernes interesse. Når partiet en sjelden gang lykkes, er det dessverre til dets ugunst. Sist det virkelig var på alles lepper, dreide det seg om partileder Trine Skei Grandes kommentare­r rundt hva som skjedde mellom henne og en 17 år gammel gutt på en bryllupsfe­st for ti år siden. Før siste landsmøte mente den kjente partikolle­gaen Abid Raja at hun måtte redegjøre for denne pinlige saken «fra A til Å»

▶De siste dagene har partiet igjen sørget for pute-TV på alle plattforme­r, med nyhetsinns­lag om hvordan partileder­en undergravd­e Abid Raja overfor budsjettfo­rhandlings-kolleger. Hun trodde hun baksnakket Raja i fortroligh­et, men det viste seg altså at det var for åpen mikrofon. De to har også stått i åpenbar motstrid i en rekke andre saker, og Raja har fremstått som en klar utfordrer til Skei Grandes ledelse. Nå er han inntil videre sykemeldt.

▶Situasjone­n kan ikke vedvare, men vi er redd konflikten er mer dyptgripen­de enn hva en unnskyldni­ng kan rydde av veien. Vi beklager Venstres krise, siden vi har mye til overs for dets sosiallibe­rale – og tidligere så prinsippfa­ste – stemme.

▶ Vår lokale Venstre-kjendis, Jan Kløvstad, har et naert forhold til de sentrale politikere. I Agderposte­n i går redegjorde han for partitoppe­nes prøvelser og gjorde seg til talsmann for «Abid og Trine» på denne måten: «Det er forståelig at det kan renne over for én og gjøre en annen syk». Vi tror hans synspunkt får oppslutnin­g fra enda faerre enn 3,4 prosent av velgerne. Det går en grense også for partiets mest lojale.

 ?? Foto: Agderposte­n-arkiv ?? LOKAL VENSTREPRO­FIL: Jan Kløvstad sier at han er veldig lei seg, men mener det er mulig å forstå reaksjonen­e til Venstres to sentrale partitoppe­r.
Foto: Agderposte­n-arkiv LOKAL VENSTREPRO­FIL: Jan Kløvstad sier at han er veldig lei seg, men mener det er mulig å forstå reaksjonen­e til Venstres to sentrale partitoppe­r.
 ??  ?? SURT: Trine Skei Grande og Abid Raja. Arkivfoto: Scanpix
SURT: Trine Skei Grande og Abid Raja. Arkivfoto: Scanpix

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway