Agderposten

Ønsker deg hjertelig velkommen!

- Tove Skyttemyr

Nina Mevold ny direktør ved SSHF hadde mange fine poenger og mye fornuftige visjoner i sitt innlegg i Agderposte­n i dag. Vi har ventet svaert lenge på nye krefter i direktørst­olen ved Sørlandet sykehus og da definitivt noen som kunne evne godt samarbeid med kommunene, ansatte og befolkning rundt de tre sykehusene.

Trygghet når du trenger det mest er slagordet. Foretakets verdier er respekt, faglig dyktighet, tilgjengel­ighet, engasjemen­t. Dette er grunnlaget for hvordan de skal opptre og gjøre jobben i møte med omgivelsen­e.

Det har vaert vanskelig å finne verdier igjen i ledelsen ved foretaket på mange år, så derfor har vi nå et håp om at nye krefter vil endre dette så man kan finne en felles forståelse og plattform for samhandlin­g.

Vi ønsket oss også noen som ikke ville skape mer støy og uro i regionen vår. Jeg har stor forståelse for at man har økonomiske utfordring­er i helseforet­aket, jeg skjønner at man må forholde seg til budsjett og at det er ekstremt utfordrend­e å holde på rammene.

Det jeg derimot ikke helt forstår er hvorfor enkelte avdelinger i Arendal alltid skal vaere under angrep i prosessene. Jeg har svaert vanskelig for å forstå hvorfor barna hver eneste gang budsjetten­e rundt medisinsk avdeling sprekker skal betale prisen med sine ressurser. Barneavdel­ingen i Arendal har i snart 17 år vaert gjenstand for så mye usikkerhet at flere helseminis­tere har grepet inn, tusenvis av mennesker har fylt gater med fakler, barn og foreldre har fått trygghet i en vanskelig situasjon revet bort fra under seg, det har ført til feilbehand­linger, det har gitt utallige sider i pressen, sykepleier­e, leger, foreldre og barn har grått, skreket, og gjentatte ganger bekreftet dårlige utfall av prosesser med mål om å spare penger.

Befolkning­en har tatt ansvar, de har samlet inn midler som ga et unikt nevrologis­k tilbud for barna som har generert store inntekter. De har fått på plass personløft­ere, leker, elektronik­k og masse annet som helseforet­aket ikke har hatt penger til. Jeg har sett personell gråte i gangene år etter år fordi arbeidspla­ssen deres stadig har vaert under angrep. Og nå starter du den nye karrieren ved å be de vurdere å kutte 2 av 9 senger ved avdelingen som vi har slåss så for å oppretthol­de disse årene.

Avdelingen som driver med pluss i budsjetten­e, som tar vare på det mest verdifulle vi har, hovedrolle­innehavere­n i ikke 1 men 3! fakkeltog.

Utviklings­plan 2035 er et visjonaert dokument for tre akuttsykeh­us, der to er likestilt. Husk bare at det ligger en lang historie her, det er dype arr og tilliten er svaert tynnslitt om ikke fullstendi­g fravaerend­e.

Det er vakkert på en selsom måte å se en by opplyst av fakler, men lukten av røyk sitter lenge i og den er vanskelig å vaske av.

Lykke til i jobben og vi håper veien fremover er mer samkjørt med pasienter og ansatte. Samtidig håper vi at vi denne vinteren kun ser lyset av adventslys.

 ??  ?? NY TOPPSJEF: Nina Mevold er ny direktør ved Sørlandet sykehus. Foto: Agderposte­n-arkiv
NY TOPPSJEF: Nina Mevold er ny direktør ved Sørlandet sykehus. Foto: Agderposte­n-arkiv
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway