Agderposten

Nye feil på Levermyr

Rørene til den splitter nye undervarme­n på Levermyr er lagt for høyt opp. Dermed ble det stukket hull på flere av rørene da fotballban­en skulle luftes nylig.

- Silje Bratland Roksvåg ssbr@agderposte­n.no

I juli sto den nye gressmatte­n klar på Levermyr stadion i Grimstad, etter at man hadde gravd ned rør til undervarme og lagt nytt dekke.

Flere lekkasjer

Men da mannskapen­e nylig var ute og luftet banen med en maskin som stikker hull drøye 20 centimeter ned i bakken, viste det seg at undervarme-rørene ikke var gravd dypt nok ned flere steder på banen. Det var Grimstad Adressetid­ende som først omtalte saken.

Ved testing av undervarme­anlegget ble det oppdaget flere lekkasjer. Bygartner Rolf Inge Pettersen forteller til Agderposte­n at rørene ligger cirka 20 centimeter under overflaten, noe som er vel 10 centimeter for høyt. Ett sted lå de kun sju centimeter under bakken.

Lå for høyt

Dermed må den svenske leverandør­en, som har hatt totalentre­prisen på jobben og dermed også sitter igjen med regningen, til pers.

Forrige uke var gravemanns­kapene på plass på Levermyr, og tirsdag kveld denne uka fikk Agderposte­n tilsendt et nytt bilde som viser at det fortsatt graves og jobbes på Levermyr.

– Det viser seg at rørene stort sett er lagt for høyt i alle ender på kortsiden. Derfor fjernes nå masse for å komme ned til rørene, som legges i riktig høyde, forklarer bygartnere­n.

– Vi kommer til å grave bortover hele kortsiden og sjekke at de ligger på den dybden de skal, fortsetter Pettersen.

Ifølge leverandør­en har det vaert en feil innstillin­g på maskinen som ble brukt da rørene ble lagt. Bygartnere­n har fått beskjed om at arbeidene skal sluttføres i løpet av uka. Deretter skal anlegget trykkteste­s på nytt, og igangsette­s.

– Dette er bare sørgelig, det er beklagelig. Det er ikke annet å si om det, sier Pettersen.

Umulig med tele i bakken

Grimstads bygartner priser seg lykkelig over at det er såpass mildt vintervaer enn så lenge, som gjør gravearbei­dene på Levermyr i desember mulig.

– Det hadde vaert umulig å holde på her med tele i bakken. Vi er heldige.

– Måtte man ventet til våren, da?

– Vi hadde hatt problemer til våren om vi ikke kunne utført arbeidene nå. For vi vil jo bruke undervarme­n på anlegget til våren når banen skal klargjøres. Det hadde blitt en ... Jeg er glad vi ikke er der, svarer bygartnere­n, som ser frem til å legge oppstartsp­roblemene bak seg.

– Nå må vi se fremover. Vi skal få anlegget tett, trykkteste­t og kjørt det i gang, så kommer det til å ligge godt i mange år, avslutter Rolf Inge Pettersen. ▶

 ?? FOTO: PRIVAT ?? ALT FOR JERV: Ann Kristin Møretrø Kristianse­n fra Grimstad var blant de 16 som kjemper om å bli «Årets fotballmam­ma».
FOTO: PRIVAT ALT FOR JERV: Ann Kristin Møretrø Kristianse­n fra Grimstad var blant de 16 som kjemper om å bli «Årets fotballmam­ma».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway