Agderposten

Knuste rekorden sin etter 26 år

- Skrevet av Richard Ekhaugen, Sørlandets Travpark, Sideblikk på nett

VEGÅRSHEI: Kjell Løvdal fra Vegårshei knuste nylig sitt tidligere rekordår som travtrener fra 1992. Da vanket det rosende omtale fra noen av hans naermeste samarbeids­partnere.

1992 var et strålende år for travtrener Kjell Løvdal. Med et tosifret antall startheste­r på stallen stoppet ikke austegden før 22 trenerseie­re var passert.

At han 26 år senere, 61 år gammel og med kun fire startheste­r på treningsli­sta, knuser sin tidligere rekordnote­ring er smått sensasjone­lt.

For da Vital Vinter krysset målstreken først i tradisjons­rike EC Koren Lunds minneløp på Klostersko­gen lørdag var en ny rekord et faktum for sørlandstr­eneren.

– Kjell Løvdal presentere­r veldig fine hester hver gang han sender dem til start, og har en imponerend­e seierspros­ent på de få hestene han har på stallen, skrøt seierskusk Gunnar Austevoll på seremonipl­ass.

Som om ikke det var nok fulgte Wellek opp med seier på Sørlandets Travpark søndag kveld, og sendte årstotalen opp i 24 triumfer for den saerdeles dyktige travtrener­en fra Vegårshei.

– Denne sesongen kommer jeg til å huske en stund. Med seier nummer 23 i går og 24 når i kveld er dette en rekordseso­ng for meg, sa en fornøyd trener etter løpet.

– I 1992 vant jeg 22 løp som trener. Da hadde jeg jo mange flere hester i trening, en 10–12 løpshester, i år har jeg hatt bare fire.

Det var Lona Troll som vant flest løp for meg i 1992, ni stykker, og hun ble senere mor til både Trollgutt og Troll Kos (begge millionaer­er, red.anm.).

– Hun var ei gullhoppe for meg, fortalte Løvdal.

Den fremgangsr­ike treneren har dermed vunnet 24 av de 78 løpene hans stallheste­r har startet i, noe som gir enorme 30,8 i seierspros­ent! Også DagSveinun­g Dalen, fast kusk på Wellek, var raskt fremme med rosende omtale av sørlandstr­eneren.

– Jeg er imponert over Kjell som har klart å holde Wellek i slik fin forfatning, faktisk så lenge jeg har kjent ham. All aere til ham som har gjort en strålende jobb med hesten, understrek­et en av Norges seierrikes­te kusker denne sesongen.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway