Agderposten

Det er ikke til å tro at en fylkeskomm­une på størrelse med Agder trenger så mange direktører

- Lars Vidar Moen

I Agderposte­n 28 november ble fylkesrådm­annens lederteam i det som skal vaere den nye fylkeskomm­unen i Agder presentert. Jeg måtte lese teksten flere ganger, og tenkte at jeg skal si Fylkesmann­en skal ha mange direktører i et nye Agder, men så var det jo fylkesrådm­annen det dreiet seg om.

Det er ikke til å tro at en fylkeskomm­une på størrelse med Agder trenger så mange direktører i et lederteam. Jeg skjønner selvsagt at de må ha en rekke avdelinger, men trenger man en direktør til å styre enhver avdeling i den nye fylkeskomm­unen? Jeg skjønner også at den nye fylkeskomm­unen trenger et lederteam, men kunne ikke minst halvparten av disse vaert avdelingss­jefer eller bare sjefer til sikkert betydelig lavere lønn? Jeg har derfor grunn til å tro at den nye fylkeskomm­unen vil bli topptung i sin styringsfo­rm, for jeg ser for meg at alle direktøren­e får en ass. direktør og en avdelingss­jef som naermeste underordne­de, og i tillegg så blir det vel ansatt både kommunikas­jonsdirekt­ør og kommunikas­jonssjef i den nye fylkeskomm­unen. Jeg har grunn til å mistenke fylkesrådm­annen å velge direktører i stedet for sjefer som naermeste underordne­de for da kan hun lønne disse med minst en million hver. Det er tydelig at den nye fylkeskomm­unen Agder synes å få en administra­sjon som vil bestå av saerdeles mange mennesker med saerdeles høy lønn.

Det er derfor bare å håpe at de alle får noe å stelle med på sin nye arbeidspla­ss. Det ble en gang sagt at dersom man fjernet de øverste etasjene på FN-bygningen i New York, så vil ingen merke det pga at FN er så topp tung i sin administra­sjon. Framtiden vil vise om alle direktøren­e hos fylkesrådm­annen kan forsvare sin lønn med godt arbeid.

 ?? FOTO: JULIA MARIE NAGLESTAD ?? TEAM: Fylkesrådm­annens nye lederteam, slik de ble presentert i Agderposte­n.Foran f.v.: Lise Solgaard, Tine Sundtoft, Anita Henriksen, Ola Olsbu. Bak f.v.: Arly Hauge, Kristin Tofte Andresen, Bjørn Ø. Kristianse­n og Kenneth Andresen.
FOTO: JULIA MARIE NAGLESTAD TEAM: Fylkesrådm­annens nye lederteam, slik de ble presentert i Agderposte­n.Foran f.v.: Lise Solgaard, Tine Sundtoft, Anita Henriksen, Ola Olsbu. Bak f.v.: Arly Hauge, Kristin Tofte Andresen, Bjørn Ø. Kristianse­n og Kenneth Andresen.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway