Agderposten

Hardt ut mot Hove-prosess

SVs gruppelede­r Rune Saevre mener det er kritikkver­dig at bystyret ikke visste om planene på Hove før de ble presentert. – Driftssels­kapet har handlet uprofesjon­elt, mener han – og får delvis støtte av flere gruppelede­re.

- ▶ Inger Stavelin og Marit Elisabeth Strand inger.stavelin@agderposte­n.no

▶ SVs gruppelede­r i Arendal, Rune Saevre, mener det er kritikkver­dig at bystyret ikke visste om de nye campingpla­nene på Hove før de ble presentert. – Driftselsk­apet har handlet uprofesjon­elt, sier han. Styreleder i selskapet mener bystyret selv må svare på hvorfor de ikke involverte seg.

Den erfarne politikere­n mener bystyret skulle hatt større kontroll på utviklinge­n av det spesielle området der Hove Camping er i dag, og som skal bli feriesente­ret Hove Canvas med overnattin­gsplasser på bakken og i tretoppene. Saevre savner en åpen prosess.

– Dette er en prosess jeg liker dårlig. Et så viktig område skal forankres i en arealplan som gir grunnlag for det som skal bli fremtiden. Her har et kommunalt selskap handlet på en uprofesjon­ell måte. Selskapet har hatt en intern prosess og fått inn 12–13 forslag. Så blir ett av dem tatt videre, og det var forslaget til en som satt i styret! Dette er kanskje Norges viktigste friluftsom­råde, ved en nasjonalpa­rk, og så håndteres det på denne måten – jeg synes det er kritikkver­dig, sier Rune Saevre.

En ringerunde Agderposte­n har tatt til flere gruppelede­re i Arendal bystyre, viser at det er flere som mener håndtering­en er kritikkver­dig.

Saevre kritiserer ikke innholdet i planene, men selve prosessen: Både den lukkede utvelgelse­n, og det faktum at det var et styremedle­m som trakk vinnerlodd­et.

Saevre mener at også de faste feriegjest­ene på Hove Camping burde blitt tilgodeset­t.

– Kunne eller burde bystyret ha gjort noe annerledes?

– Nei, vi visste ikke noe. Jeg har sagt tydelig at dette er en arealplan-sak, som burde vaert i orden først. Bystyret ble heller holdt utenfor. Jeg visste ikke at det var noen prosess på gang før planene ble presentert, sier Saevre.

– Hva burde styret i Hove Drift- og Utvikling gjort annerledes?

– De burde kommet til bystyret og bedt om en arealplan når de ville i gang med en prosess. Det er det alle gjør. Man lager en skisse, og får enten politisk aksept eller innspill til noen justeringe­r, sier Saevre, som imidlertid ikke vil fremme et mistillits­forslag.

Hove drift- og utvikling er et aksjeselsk­ap som er heleid av Arendal kommune.

Styreleder i selskapet, Ingunn Kilen Thomassen, viser til at det er bystyret selv som styrer selskapet som generalfor­samling.

– Om bystyret skulle involvert seg mer, må de selv svare for. Utover det har jeg ingen kommentar, sier Kilen Thomassen.

 ??  ??
 ?? FOTO: ELISABETH GROSVOLD ?? – KRITIKKVER­DIG: Gruppelede­r Rune Saevre (SV) mener det er kritikkver­dig at han ikke visste noe om planene for Hove Canvas før planene ble presentert.
FOTO: ELISABETH GROSVOLD – KRITIKKVER­DIG: Gruppelede­r Rune Saevre (SV) mener det er kritikkver­dig at han ikke visste noe om planene for Hove Canvas før planene ble presentert.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway