Agderposten

Høyre: – Vi burde hatt en plan

-

– Jeg skulle ønske vi hadde valgt en åpen prosess. Jeg forstår at Hove Drifts- og Utviklings­selskap valgte en lukket prosess for å få med flest mulig tilbydere og gode forslag. Men siden det er et offentlig område som eies av kommunen, og det er mange som har campingvog­ner der i dag, skulle jeg ønske at prosessen hadde vaert åpen, sier Høyres gruppelede­r Geir Fredrik Sissener.

I ettertid ser han også at det var dumt å ikke gi Hove Driftsog Utviklings­selskap en plan å styre etter, når de fikk i oppdrag å utvikle Hove-området videre.

– En områdeplan ville gitt dem en retning. Det ville vaert lurt. I en slik plan kunne bystyret ha sagt noe om hvilke aktivitete­r vi ønsker der, hva som skulle vaere formålet med en videre utvikling av området, og hva slags infrastruk­tur vi ønsker oss, før de gikk ut i markedet og lette etter noen som ville utvikle området i tråd med planen og Raet nasjonalpa­rk, sier han.

– Hvem er det sitt ansvar at det ikke ble laget noen områdeplan?

– Det er et felles politisk ansvar – hvert parti kunne tatt initiativ til det.

– Var det ikke naturlig for Høyre å gjøre det?

– Høyre kunne ha gjort det, men vi hadde nok mindre informasjo­n enn ordføreren. Det er vel egentlig først etterpå at vi ser at vi burde ha gjort det, sier Sissener.

– Forstår du at mange kritiserer prosessen?

– Ja, veldig godt. Saerlig forstår jeg at dem som har campingvog­ner der er frustrerte – det ville jeg også vaert. Men mange er også feilinform­erte her. Jeg tror de planene som er lagt nå, er veldig gode. Jeg tror området blir finere, og restaurant­en blir rustet opp. Jeg tror også at området blir mer offentlig og mindre privat, sier Sissener.

 ??  ?? TRETOPPHYT­TER: Disse tretopp-hyttene er noe av det som ble presentert da Canvas Hove-planene ble lagt frem på en vaere åpne for alle.
TRETOPPHYT­TER: Disse tretopp-hyttene er noe av det som ble presentert da Canvas Hove-planene ble lagt frem på en vaere åpne for alle.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway