Agderposten

Frp: - Burde vaert åpen prosess

-

– Jeg skulle ønske at Hove-prosessen hadde vaert mer åpen, sier Fremskritt­spartiets gruppelede­r Anders Kylland.

– Men vi får ha tillit til Hove Drifts- og Utviklings­selskap, og at det var en riktig vurdering å ha en lukket prosess. Men det har gjort saken vanskelig, og har ført til mye kritikk i etterkant, sier han.

– Forstår du kritikken?

– Ja. Det jeg ser som det viktigste, er ivaretakel­sen av dem som har hatt Hove Camping som sitt feriested. Det er et menneskeli­g perspektiv her, og vi politikere har en ombudsroll­e – samtidig som vi er generalfor­samling for Hove Drifts- og Utviklings­selskap. Det er en god del av våre innbyggere som har hatt en rimelig form for ferie på Hove, og jeg savner refleksjon rundt tap av menneskers feriested, sier Kylland. Han kan ikke se at bystyret burde ha gjort noe annerledes for å komme innvending­er og kritikk i forkjøpet.

– Vi som er i opposisjon hadde ikke nok informasjo­n. Kanskje andre hadde det. Men vi har fortsatt et par verktøy, og det er regulering­splanen og generalfor­samlingen, sier han – og tilføyer øyeblikkel­ig:

– Men samtidig kan ikke bystyret først bestille en utviklings­prosess, og så bruke regulering­splanen eller generalfor­samlingen som håndbrekk etterpå. Det ville indikere at vi ikke har tillit til Hove Drifts- og Utviklings­selskap. Jeg har stor respekt for den jobben de gjør – så dette er ikke enkelt. Nå må vi prøve å komme i mål på en ryddig og grei måte. Jeg håper vi kan finne en løsning som ivaretar campingboe­rne også, sier Kylland.

 ??  ?? ANDERS KYLLAND (FRP)
ANDERS KYLLAND (FRP)
 ??  ?? GEIR FREDRIK SISSENER (H)
GEIR FREDRIK SISSENER (H)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway