Agderposten

DETTE ER NOE AV KRITIKKEN:

-

Kritikk mot prosessen

Dette er noen av innvending­ene mot selve prosessen:

Hove Drift og Utviklings­selskap inngikk samarbeids­avtale med et privat firma (LowCamp) uten at bystyret først hadde vedtatt hva de ville med området gjennom en områdeplan eller regulering­splan. Nå er det opp til det nye driftssels­kapet å foreslå en regulering­splan.

Samarbeids­firmaet ble valgt ut i hemmelighe­t, og uten at kommunesty­ret eller offentligh­eten var involvert. Bare gruppelede­re var blitt orientert før avtalen ble undertegne­t.

Det valgte samarbeids­firmaet eies av Jan Fasting sammen med Vebjørn Teigen Haugerud. Fasting satt i styret i Hove Drift og Utviklings­selskap mens arbeidet med å finne veien videre for Hove-området ble diskutert. Han har innrømmet at dette var en fordel for utarbeidel­sene av LowCamps planer.

De som har leieavtale­r i dag, fikk kort tid på seg.

Kritikk mot planene

Bobiler og campingvog­ner må bort, og Arendal har ikke andre campingpla­sser for dem. (Nidelv Camping har ikke plass til alle.)

Tretopphyt­tene skal selges til privatpers­oner, som leie dem ut via Canvas Hove hvis de ønsker det. Tomtene fortsetter å vaere kommunens eiendom.

De asfalterte veiene på dagens campingomr­åde fjernes, noe som kan føre til mindre tilgjengel­ighet for rullestole­r.

Noen mener skissene av moderne hytter på stylter ser fremmede og skjemmende ut.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway