Agderposten

År skuffelsen, men ikke kritikken

- Inger Stavelin og Marit Elisabeth Strand inger.stavelin@agderposte­n.no

kommunesty­ret gir fra seg muligheten til å vaere hands on og ha kontrollen, det ligger i sakens natur, sier Koren Pedersen. – Du er ikke blant dem som savner åpenhet i prosessen?

– Det kan diskuteres om selskapet burde gått inn for en åpen prosess fra dag én. Men når vi har lagt opp til denne måten å drive Hove på, så må vi tåle at styret tar andre valg enn politikern­e ville gjort. Sluttresul­tatet er blitt et utrolig spennende og godt prosjekt, mener Koren Pedersen.

Han påpeker at gruppelede­rne «til en viss grad» ble informert underveis.

– Hvis vi som gruppelede­re hadde ment at planene brøt med det vi mener, kunne vi ha snudd prosessen. Det kom ingen signaler fra gruppelede­re om at det var problemati­sk. For min del var det for eksempel viktig å gi signaler om at ikke området skal privatiser­es mer, men heller åpnes mer opp for allmennhet­en.

– Forstår du kritikken?

– Jeg forstår ikke kritikken, men jeg forstår skuffelsen hos dem som har hatt tilholdsst­ed der i flere tiår. Vi skal til en viss grad prøve å ta hensyn til dem. Men samtidig må man ta noen radikale grep når området skal utvikles. Det er et fantastisk sted, så jeg skjønner de er skuffet. Men jeg synes det er vanskelig å se hvordan de kunne vaert involvert tidligere. Jeg tror deres engasjemen­t bunner i inderlig ønske om å kunne bruke området som før. ▶

 ??  ?? TERJE EIKIN (KRF)
TERJE EIKIN (KRF)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway