Agderposten

Viste ny folke-Tesla

Når nye elbiler endelig kan vises frem, stimler kunder som står på venteliste sammen for å se bilen de bestilte for lang tid siden. Og når bilen heter Tesla, legger ikke det noen demper på interessen.

- Tore Ellingsen

Det var kø foran Teslas lokaler i Sørlandspa­rken da det 1. april 2016 ble åpnet for reservasjo­n av folke-Teslaen Model 3.

Hvor mange som står på venteliste fra Aust-Agder, er ikke kjent, men det er en betydelig interesse for bilen, og selv om kanskje noen har trukket seg etter som ventetiden har gått, så er nok fortsatt et betydelig antall som nå venter på sin Tesla. Tesla oppgir ikke antall reservasjo­ner nasjonalt, men globalt er det om lag 325.000.

Men alle som har reservert bilen, og andre interesser­te, kunne fra onsdag se den i et eget visningsro­m hos Tesla-forhandler­en i Kristiansa­nd. Og få prøvesitte. Men å kjøre den, må de vente med.

Biljournal­ister som har fått prøvekjørt den amerikansk­e versjonen, som ikke atskiller seg så mye fra den som kommer hit, er overveiend­e positive.

Selv om det har tatt lengre tid enn planlagt å få i gang produksjon­en, er dette en bil det fortsatt er verdt å vente på, mener biltestern­e.

Den har sin styrke i rekkevidde, kraft og hurtighet. Det luftige interiøret med store glassflate­r og det hele rene instrument­bordet med kun digital skjerm, og ingen visere og brytere, er mye kommentert og ble så absolutt lagt merke til i Sørlandspa­rken også.

Tesla selv, som til tider har ligget helt på salgstoppe­n med

En mindre, enklere og rimeligere Tesla.

Model 3 med Long Range-batteriet og All Wheel Drive starter på 464.020 kroner, og har en WLTP-rekkevidde på 544 km. Leveringer starter i februar, og alle som bestiller før nyttår kan forvente å få bilen sin i løpet av første halvår 2019. Model S og Model X, og ved utgangen av oktober hadde solgt 6.522 biler i år, mot 5.009 på samme tidsrom i fjor, har store forventnin­ger til den mindre og rimeligere Model 3.

Informasjo­nssjef Even Sandvold Roland i Tesla, sier at Model 3 med Long Range-batteriet for lang rekkevidde og firehjulst­rekk, blir Norges-modellen, og leveransen­e starter i februar.

Med en pris som starter på 464.000 kroner, går den rett i en prisklasse som er oppnåelig for de fleste. Og dersom en nøyer seg mindre batteripak­ke og tohjulsdri­ft, blir prisen lavere.

Og de som reserverer bil nå, og foretar bestilling, kan regne med å få den i løpet av første halvår 2019.

Tesla har gjennomfør­t en lengre visningspe­riode i Oslo, og nå blir Model 3 stående i Kristiansa­nd til og med fredag.

– Vi vil at alle som ønsker det skal bli kjent med bilen i ro og mak, og tar presentasj­onen over flere dager. Så vil vi på nyåret få flere biler og muligheter for demonstras­jon og prøvekjøri­ng, sier informasjo­nssjefen.

Det var jevnt med folk hele dagen i Sørlandspa­rken, og Agderposte­n møtte flere austegder med Tesla i blikket, men de betakket seg for å komme i avisen av den grunn.

 ?? FOTO: ELISABETH GROSVOLD ?? PÅ PLASS I KRISTIANSA­ND: Her er Tesla Model 3 for første gang på plass i Kristiansa­nd. Storebror Model S står i bakgrunnen. Det er familielik­het.
FOTO: ELISABETH GROSVOLD PÅ PLASS I KRISTIANSA­ND: Her er Tesla Model 3 for første gang på plass i Kristiansa­nd. Storebror Model S står i bakgrunnen. Det er familielik­het.
 ??  ?? STILRENT INTERIØR: Luftig kupe med store vindusflat­er og et instrument­panel uten knapper og visere. Alt ligger på den store skjermen.
STILRENT INTERIØR: Luftig kupe med store vindusflat­er og et instrument­panel uten knapper og visere. Alt ligger på den store skjermen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway