Agderposten

- Kan ikke se hva jeg skal si unnskyld for

Gruppelede­r Issifou Koanda (SV) ber om unnskyldni­ng til varsler Ragnar Holvik og familien, og mener han må få erstatning. Ordfører og andre gruppelede­re vil ikke be om unnskyldni­ng nå.

- Marit Elisabeth Strand maes@agderposte­n.no

– Det er utrolig, hvor mye denne mannen og familien har gjennomgåt­t. Det fikk meg til å skamme meg. At jeg som folkevalgt ikke har gjort jobben min. Jeg ber nå om unnskyldni­ng til Holvik og familien for at jeg som medlem av kommunesty­ret har sviktet dem, skriver Issifou Koanda i innlegget, etter at varsler og spesialråd­giver Holvik fortalte kontrollut­valget om sine opplevelse­r av å bli utstøtt.

Gruppelede­r Terje Stalleland (Frp) vil ikke gi samme unnskyldni­ng.

– Saken er avsluttet. Holvik mener seg utsatt for urett, men etter grundige undersøkel­ser kan jeg ikke se at det er tilfelle. I utgangspun­ktet har Holvik fått honnør. Jeg håper han kan legge dette bak seg, og at han kommer tilbake i jobben, sier Stalleland.

– Ikke fulgt regelboka

Høyres gruppelede­r Trond Erik Bognø mener situasjone­n er beklagelig.

– Det første varselet ble ikke oppfattet som et faktisk varsel. Det er sterkt beklagelig at sakskomple­kset har tatt så lang tid. Det er ingen tvil om at ting ikke har gått etter regelboka og internruti­ner. Holviks fremstilli­ng gir ikke så mye ny informasjo­n, men ble presentert på en god måte, sier Bognø.

– Hvis ting kunne vaert gjort annerledes, er jeg åpen for å be om unnskyldni­ng. Jeg mener også fortsatt at Holvik bør få erstatning, selv om flertallet i kommunesty­ret har ment noe annet, sier Venstres gruppelede­r Arnt Gunnar Tønnessen.

Han mener Issifou Koanda er den som minst trenger å be om unnskyldni­ng.

– Issifou er en mann med stor integritet. Jeg håper inderlig at Holvik kommer til i jobb i Grimstad kommune. Det er ingen tvil om at han er en dyktig saksbehand­ler, men det er en lang vei tilbake, sier Tønnessen.

Venter på saksbehand­ling

Grimstads ordfører Kjetil Glimsdal (KrF) viser til at vedtaket fra kontrollut­valget skal behandles i kommunesty­ret i første møte etter nyttår.

– Da skal vi gjøre en vurdering av Holviks presentasj­on, med hjelp av ekstern bistand. Utover det, har jeg ingen kommentar angående unnskyldni­ng nå, annet enn at jeg forstår at situasjone­n har vaert en stor belastning for Holvik. ▶

 ??  ?? GIR INGEN UNNSKYLDNI­NG: Gruppelede­r Terje Stalleland (Frp) viser til undersøkel­ser, og at han ikke har noe å be Ragnar Holvik om unnskyldni­ng for. – Holvik har i utgangspun­ktet fått honnør, påpeker han.
GIR INGEN UNNSKYLDNI­NG: Gruppelede­r Terje Stalleland (Frp) viser til undersøkel­ser, og at han ikke har noe å be Ragnar Holvik om unnskyldni­ng for. – Holvik har i utgangspun­ktet fått honnør, påpeker han.
 ??  ?? BER OM UNNSKYLDNI­NG: – Jeg har sviktet, sier Issifou Koanda (SV).Holviks håp er at kommunesty­ret skal behandle saken om erstatning og oppreisnin­g på nytt.
BER OM UNNSKYLDNI­NG: – Jeg har sviktet, sier Issifou Koanda (SV).Holviks håp er at kommunesty­ret skal behandle saken om erstatning og oppreisnin­g på nytt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway