Agderposten

Hvilke andre tiltak vil ordføreren sette inn for at enda flere vil kunne gå fra leie til eie?

Arendal har som mange andre kommuner på Agder utfordring­er knyttet til levekår. Disse er blant knyttet til at for få er yrkesaktiv­e, likestilli­ngsspørsmå­l og for mange med lav inntekt.

- Benedikte Nilsen (H) bystyrerep­resentant Geir Fredrik Sissener (H), bystyrerep­resentant

IArendal har vi ca. 600 kommunale boliger. Dette utgjør i underkant av 3% av alle husstanden­e i kommunen. Mange som leier har et ønske om eie. Noen av disse bor i dag i omsorgsbol­ig. Det er ikke vanskelig å forstå. I Norge står ønsket om å eie egen bolig sterkt.

Å eie egen bolig gir positiv eierskapsf­ølelse og månedlige utgifter går til egen verdiskapn­ing. Dette er en viktig sak for Arendal Høyre. Startlån er et meget viktig verktøy for at flere kan gå fra leie til eie.

Den 6.september i år vedtok et enstemmig bystyre å øke lånerammen for startlån i husbanken fra 100 til 140 millioner. Med dette ble lånerammen økt med 40 millioner for 2018. Dette vil bidra til å hente inn etterslepe­t fra 2017. For 2019 er det en ramme på 100 millioner. Spørsmålet er om dette er tilstrekke­lig. Startlånen­e går gjennom husbanken og lånene administre­res gjennom NAV. I husbankens forskrift står det at startlån skal gis til personer med boligfinan­sieringspr­oblemer slik at de kan få kjøpt bolig og beholde det.

I Bolig for velferd legges det også vekt på at det skal jobbes mot at vanskeligs­tilte og spesielt barnefamil­ier kan få muligheten til å etablere seg i gode trygge boliger.

Årsaken til at låneopptak­srammen ble øket er at vi ønsker å gi enda bedre og større muligheter for at flere av våre innbyggere skal få mulighet til å etablere seg godt i egne boliger.

Det forutsette­s at personer i målgruppen gis nødvendig informasjo­n om ordningen.

Spørsmål til Ordføreren:

1) Hvor mange har fått innvilget startlån og som har gått fra leie til eie i 2018?

2) Hvor mange i Arendal venter nå på en avklaring på søknad om startlån?

3) Tror Ordføreren at 100 millioner vil holde som ramme for startlån i 2019? 4) Hvilke andre tiltak ser Ordføreren for seg iverksette­s for at enda flere skal kunne går fra leie til eie?

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway