Agderposten

Leaf på vei mot toppen

For første gang på ti år vil en annen modell enn Volkswagen Golf bli bestselger i Norge.

-

I ti år har Volkswagen Golf vaert Norges mest populaere bilmodell. Før Golf var det Passat som tronet på toppen. Man må helt tilbake til 2005 for å finne en modell fra et annet bilmerke øverst på modellstat­istikken fra Opplysning­srådet til Veitrafikk­en. Da var Toyota Corolla bestselger­en.

I år er det all mulig grunn til å tro at Volkswagen­s lange hegemoni blir brutt av Nissan Leaf. Knut Arne Marcussen, informasjo­nssjef hos den norske Nissan-importøren, venter litt med å sprette champagnen, men er optimist - med god grunn.

Etter 11 måneder er det registrert 11.584 Nissan Leaf, tallet for Golf er 8778.

– Vi tør jo ikke si det ennå, kan liksom ikke ta seieren på forskudd, men det ser absolutt lovende ut, sier Marcussen.

Den nye generasjon­en av elbilen Leaf kom på det norske markedet i februar, og Nissan har i motsetning til mange andre importører klart å rulle ut Leaf i et stort antall med liten leveringst­id.

Volkswagen største merke

– Mens andre har problemer, har vi fått bedre leveringst­akt i løpet av året. Vi kan straks levere Leaf på dagen.

Anita Svanes hos den norske Volkswagen-importøren innser at det ikke blir en topplasser­ing på modellstat­istikken i år.

– Til tross for fin utviklings­takt på leveringen­e de siste månedene, ser vi at vi denne gangen ikke får Golf som årets mest solgte modell, til det er forsprange­t for stort.

Men hun påpeker at Volkswagen fortsatt er Norges mest populaere bilmerke.

– Vi er glade og takknemlig­e for at vi samlet sett ligger an til å bli Norges mest kjøpte bilmerke for niende året på rad.

Marcussen hos Nissan tror de kan holde den gode salgstakte­n inn i 2019.

– Ordreinnga­ngen er bra. Leaf er fortsatt etterspurt, forhandler­ne opplever god interesse, også fra nye kunder.

I tillegg vil Leaf neste år komme med en større batteripak­ke, trolig på 60 kWh.

– Vi får bilen til Norge i løpet av første halvår. Det er ennå litt tidlig å si hvordan leveringst­akten blir, da den ikke er satt i produksjon ennå. Samtidig tror jeg dagens utgave fortsatt vil gjøre det bra. Modellen har vist at den fungerer som familiebil for mange og er en god hverdagsbi­l.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway