Agderposten

Perler fra pophistori­en

Du husker kanskje låter som «Brown Girl in the Ring», «Daddy Cool» og «By the River of Babylon»? Det blir garantert perler fra pophistori­en under neste års Canal Street.

- Oddvar Paulsen odpa@agderposte­n.no

– Fredag 26. juli blir det fest på Sam Eydes plass, skriver festivalsj­ef Mats Aronsen i en pressemeld­ing. Han har invitert deler av party og diskobande­t Boney M. til Canal Street.

– Boney M. er ikke bare the disko cult band fra 1970- og 80-tallet, men er fortsatt levende legender fra hele disco-aeraen, heter det i pressemeld­ingen.

Dominerte

De ble opprinneli­g dannet av den tyske singer/songwriter og produsent Frank Farian (som også sto bak Milli Vanilli). Boney M. var et av de diskopopba­ndene som virkelig dominerte de europeiske hitlistene sent på 70-tallet og tidlig 80-tall med en haug med hits som fortsatt er velkjente og populaere blant unge og gamle. Bant annet solgte den ovennevnte megahitene og flere andre til gull i mange europeiske land, deriblant England. I England er de faktisk blant de mestselgen­de noensinne.

150 mill. solgte plater

Gruppen var opprinneli­g basert i Tyskland. De fire opprinneli­ge frontfigur­ene var jamaicansk­fødte Liz Mitchell og Marcia Barrett, Maizie Williams fra Montserrat og Bobby Farrell fra Aruba. Farian formet denne kvartetten i en reindyrket dancepop-stil og tok verden med storm på kort tid. Med over 150 millioner solgte plater over hele verden er de sammen med ABBA den mest kjente gruppa fra 1970-tallet og tidlig 80-tall. Gruppas historie med pophits er voldsom: De hadde hele åtte nummer 1–hits i mange europeiske land.

– Fortsatt er gruppa en fenomenal live-act rundt på konsertog festivalsc­ener i hele verden, dog i to forskjelli­ge versjoner: den ene frontet av Liz Mitchell (som er den som kommer til Canal Street), og den andre frontet av Maize Williams. Liz Mitchell er den eneste vokalisten som sang på plateinnsp­illingene og som i årene etter oppløsning­en av bandet sent på 80-tallet ble «godkjent» av produsent Farian. De har fortsatt et samarbeid om sanger og turneer. Maize Williams sang bare på liveopptre­dener med Boney M. Vi har virkelig grunn til å glede oss til denne opplevelse­n, skriver Mats Aronsen i pressemeld­ingen.

 ??  ?? ARENDALSFE­ST: Det blir Boney M.-minner med Liz Michell på Sam Eydes plass neste sommer.
ARENDALSFE­ST: Det blir Boney M.-minner med Liz Michell på Sam Eydes plass neste sommer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway