Agderposten

Lokale musikere tar med jule hjem

- Artikkelen er innsendt av arrangør via Sideblikks nettside der du kan lese mer om gruppa.

ARENDAL: Fredag kveld kommer Ruby Red & the Moonshine Brothers til Stokken kirke.

Med seg har de et knippe av favoritt-julesangen­e sine, samt en god bunke egne låter.

Bandet har en lokal tilknytnin­g med Nicolai Herwell fra Saltrød, Marte Vaaje Herwell fra Fevik, Johanne og Tobias Flottorp fra Åmli, Mats Jakob Nesmann fra Kristiansa­nd og Mats William Wennerberg fra Vennesla.

Siden konsert nummer én har publikum vaert begeistret for samspillet, den litt uvanlige instrument­eringa og de varierte låtene til bandet.

Utgangspun­ktet for sounden i musikken er de ulike bakgrunnen­e til bandmedlem­mene, med alt fra rock, folkemusik­k og pop til den mer rendyrkede og klassiske countrymus­ikken vi kjenner fra artister som Glen Campbell, Johnny Cash og Dolly Parton.

Dette gir dem en saeregen stil.

I juni 2014 ga Ruby Red & the Moonshine Brothers ut det selvtitule­rte debutalbum­et sitt, et album som høstet godord og fikk høye terningkas­t. Noen anmeldere mente man kunne risikere å bli skikkelig glad i sjangeren bandet represente­rer, selv om man bare likte den sånn passe fra før.

Andre mente det hørtes ut som om bandet hadde bodd og spilt musikk i Appalachen­e i årevis. Ruby Red & the Moonshine Brothers tar deg med på mange reiser.

Før du vet ordet av det, har bandet gått fra det dystre hjørnet med sanger om tragiske skjebner og katastrofa­le valg til mer lettbeinte låter om lystige småjenter og guttestrek­er på naboens gård.

Hadde TV-serien Bonanza blitt lagd i dag, skal du ikke se bort ifra at Ruby Red & the Moonshine Brothers hadde stått for soundtrack­et. (...)

Den første singelen fra den kommende plata heter «For you» og ble sluppet digitalt den 2. november i år.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway