Agderposten

Campere nekter å dra innen fristen

Campere på Hove vil ikke fjerne vogner og plattinger innen fristen. Nå vil de hyre inn advokat.

- Marit Elisabeth Strand maes@agderposte­n.no

– Situasjone­n er tøff og vanskelig, og jeg får tilbakemel­dinger om at situasjone­n går på helsa løs, sier valgt talsperson for camperne, Anders Haslestad.

I oktober fikk de faste campinggje­stene på Hove Camping frist til 31. mars 2019 med å fjerne vogner og plattinger, for å gi plass til Canvas Hove.

Camperne er kritiske til at et godt miljø og et sted mange har lagt ned mye arbeid i, forsvinner. De har fått beskjed om at vogner som har stått der i en årrekke, spikertelt og plattinger, planter og busker, skal vaere fjernet i løpet av våren.

Nå har valgt talsperson for camperne, Anders Haslestad, sendt en søknad til Hove drifts- og utviklings­selskap, der han ber om at fristen for å fjerne vognene utsettes til 15. september 2019.

Krever mer tid

– Gjennomgan­gstonen er at vi finner oss ikke i å bli behandlet på denne måten. Ved å utsette fristen vil vi skape et pusterom for oss og politikern­e. Vi håper selvsagt på et annet utfall i saken, og håper at vi får bli vaerende. Hvis ikke, vil vi bruke sommeren på å ta farvel, sier Haslestad.

Han forteller at om lag ti vogner er fjernet hittil, men at det ikke pågår nedpakking på campingen nå.

– Det er noen som har måttet hente vogna si, fordi situasjone­n gikk på helsa løs. Det finnes mennesker som har mistet nattesøvne­n, forteller Haslestad.

Vurderer advokatbis­tand

– Hva skjer dersom dere ikke får utsatt fristen?

– Det ligger i kortene at vi vil engasjere advokat. En rundspørri­ng viser at camperne er villige til å ofre en årsleie i utgifter til advokat, og hvis 130 vogneiere bevilger 15.000 kroner, må vi kunne få til noe, sier Haslestad.

Daglig leder i Hove drift- og utviklings­selskap, Terje Stalleland, bekrefter at han har mottatt søknaden.

– Er det aktuelt å utsette fristen?

– Jeg har nettopp fått søknaden, og må vurdere den før jeg kan gi et svar, sier Stalleland. ▶

 ??  ?? MOBILISERE­R TIL KAMP: Nedleggels­en av dagens Hove camping har skapt stort engasjemen­t. Her talsperson Anders Haslestad ved mikrofonen under et folkemøte i høst.
MOBILISERE­R TIL KAMP: Nedleggels­en av dagens Hove camping har skapt stort engasjemen­t. Her talsperson Anders Haslestad ved mikrofonen under et folkemøte i høst.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway