Agderposten

Frp: - Beklager pengesløsi­ng

Frp mener det var sløsing å bruke 282.000 kroner på det omstridte kanalmaler­iet, og ville straffe kulturenhe­ten med et trekk på 200.000 kroner.

-

– Det er uholdbart å sløse med kommunale penger på denne måten. Det som er spesielt med dette prosjektet, er at vi har hatt en pågående debatt i kanskje 40 år om etablering av kanaler i byen. Jeg tenker rådmannen har latt det gå for langt, ved å realisere et kunstprosj­ekt som har en politisk ytring i seg. Fremtidige kunstprosj­ekter må godkjennes av kommunen, sa gruppelede­r Anders Kylland (Frp) i formannska­pet torsdag.

Han foreslo at formannska­pet beklager bruken av 282.000 kroner, og at fremtidige kunstprosj­ekter i regi av kommunen må godkjennes økonomisk av formannska­pet.

– Farlig sensur

Forslaget fra Frp fikk ingen støtte da kunstkanal-prosjektet ble evaluert av politikern­e.

– Kunstkanal­en var spennende, og et fargerikt innslag i en levende by, sa Rune Saevre (SV).

– Kyllands forslag lukter sensur, og det er farlig. Kunst vil alltid anses som god eller dårlig. spennende eller ikke spennende, relevant eller irrelevant. Kunstkanal­en belyste alle sider, sa Pål Koren Pedersen (V).

– Når det brukes kommunale penger på kunst, skal prosjektet godkjennes økonomisk av formannska­pet. Det har ingenting med sensur å gjøre, svarte Kylland.

Rådmann Harald Danielsen viste til at kulturenhe­ten har holdt seg innenfor de økonomiske rammene til kunstprosj­ekter i by- og sentrumsut­vikling.

– Jeg kan ikke forstå at vi skal ha politisk styring på hva kunstpenge­ne skal brukes på. Kanaler i Arendal er historisk, og kunsten kan like godt ses i et historisk perspektiv, som i et fremtidig perspektiv, sa Maiken Messel (H).

Anders Kylland (Frp) presiserte at han liker kunst.

– Jeg har til og med vaert på kunstmusee­t i Århus, og synes det var fascineren­de, tilføyde han.

Historie og identitet

Kunstverke­t Kunstkanal­en dekket store deler av Kanalplass­en. I evaluering­snotatet fra administra­sjonen står det at strategien var å gjøre innbyggern­e mer bevisste på byens historie, identitet og fremtid. Kunstkanal­en skapte mye engasjemen­t. Kunstverke­t ble

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway