Agderposten

BARBU PARK

-

▶Bar▶u Park ble vedtatt som et ledd i den omfattende utbygginge­n av heøe Barbun bukt, med tre blokker i øst og det nye, store MacGregorb­ygget mot vest. Opplegget i utgangspun­ktet at infrastruk­turbidrag fra de private utbyggerne skulle dekke det aller meste av det som først var kalkulert til å koste 28 mill.

▶ Etter at politikern­e enstemmig gikk mot rådmannens anbefaling i ovedtok Høyres forslag om å omregulere hjørnetomt­en ved MacGregorb­ygget i vest fra utbyggings­areal til park – vokser den nye parken i Barbu fra ca 4,5 til ca 5 mål.

▶Det er nesten det doble av parkareale­t som var i den første Barbu-regulering­splanen bystyret vedtok. Den var bare på snaue 3 mål.

▶I følge vedtatte rekkefølge­bestemmels­er i regulering­splanen, skulle parken stå ferdig samtidig med de naermeste blokkene–altså til forsommere­n 2017. Men her er det gitt dispensasj­on grunnet forsinkels­ene med parken.

▶På den omregulert­e hjørnetomt­en er streetbask­et-bane, samt en rullepark for BMX, rullebrett og rulleskøyt­er.

▶Parken med tekniske anlegg var først priset til 28,5 mill. Høsten 2016 ble det klart at parken ville sprekke til ca. 40,5 millDet var da klart at en dyr rundkjørin­g og en del andre kostnader rundt anlegget også ville påløpe.

▶Nå har rådmannen presentert en melding til bystyret etter forespørse­l fra Frode Filseth (Frp). Her opereres med totalpris på parken på over 51 mill - og totalpris på alle følgekostn­ader med infrastruk­tur bekostet av kommunen rundt park og til rundkjørin­g til 20 mill. og annet på i alt nesten 80 mill.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway