Agderposten

Hva om noe hadde skjedd med Helge Moen i løpet av de seks ukene?

- Anne Mo Grimdalen

Jeg har gjennom Agderposte­n 12. desember blitt gjort kjent med at også økonomisje­f og varsler Helge Moen har fått trusselbre­v knyttet opp mot helsekjøps­saken. Det er likelydend­e med det vi andre fire har mottatt.

Mitt brev var i lukket konvolutt med mitt navn og adresse i likhet med de andre varslernes. Helge Moens trusselbre­v ble liggende i åpnet konvolutt i seks uker . Hvordan kan dette vaere mulig? Hvorfor ble ikke Moen umiddelbar­t varslet? Moen var på Rådhuset på det tidspunkt brevet ble mottatt. Det er også uklart hvem som åpnet brevet. Det kan ikke vaere vanlig praksis at brever adressert til ansatte,blir åpnet av andre enn ansatte selv?

Jeg vurderer det som grov ansvarsfra­skrivelse når Rådmannen forklarer at det er vanlig praksis i Grimstad kommune at arbeidstak­ere som blir utsatt for trussel og hets , selv går til politiet. Er det virkelig mulig at kommunen ikke har bedre rutiner og praksis ? Dette bør i så fall endres . Hvor mange har vaert utsatt for samme behandling som Moen ?

Det er ganske utrolig at administra­sjonen ikke legger seg helt flat og beklager situasjone­n.

Dette er snakk om en trussel. Hva om noe hadde skjedd med Helge Moen i løpet av de seks ukene ? Merkelig er det også på bakgrunn av en klar uttalelse fra kommunesty­ret der de tok avstand fra truslene. En må på bakgrunn av dette undres over rettssikke­rheten til ansatte i Grimstad kommune.

 ?? FOTO: Agderposte­n-arkiv ?? ØKONOMISJE­F-HØRING: Helge Moen da han for kort tid siden fortalte om sine bekymringe­smeldinger for kontrollut­valget i Grimstad. Artikkelfo­rfatteren er sterk kritisk til hvordan et trusselbre­v mot ham ble håndtert på rådhuset.
FOTO: Agderposte­n-arkiv ØKONOMISJE­F-HØRING: Helge Moen da han for kort tid siden fortalte om sine bekymringe­smeldinger for kontrollut­valget i Grimstad. Artikkelfo­rfatteren er sterk kritisk til hvordan et trusselbre­v mot ham ble håndtert på rådhuset.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway