Agderposten

Grimstad-julebrus til topps og bunns

Da Dagens Naeringsli­v testet 17 forskjelli­ge julebrus fra hele landet, var det en lokal nykommer fra Grimstad som gikk til topps.

- ▶ JULEBRUS ▶ Øystein Bjerkestra­nd oybj@agderposte­n.no

Utfordrern­e kom fra både nord, vest og øst, men da testpanele­t hadde gjort seg ferdig med de 17 forskjelli­ge julebrusva­riantene, sto Grimstad Brusfabrik­k sin julebrus igjen som vinner.

«Naturlig duft av druemost og krydder. Dust tåket farge. Smaksmessi­g en mellomting mellom brus og julmust. Fin friskhet og lengde, et godt alkoholfri­tt alternativ til portvin sammen med julekakene», skriver DN i begrunnels­en hvor de belønner brusen med åtte av ti poeng.

Ifølge Dagens Naeringsli­v var brusen i en klasse for seg selv, med en smak som har mer til felles med julmust enn brus. Brusen er kun brygget på druer og er såpass lite søt at den ikke faller i smak hos alle barn.

«Men et anstendig alternativ for voksne med kjøreansva­r», skriver avisen.

Verst blant barna

Nettopp alderspref­eransene viser seg i en annen julebruste­st, gjennomfør­t av Faedreland­svennen. Her ender Grimstadju­lebrusen helt sist blant barnepanel­et bestående av 10- og 11-åringer, mens ekspertene jekker den opp til nest siste plass.

– Forferdeli­g, sier ett av barna.

– Det er det verste jeg har smakt «ever», og jeg har spist lutefisk! Men de voksne liker sikkert denne og synes den har «god aroma», sier ett av de andre panelmedle­mmene.

CB øverst

Ekspertene er på sin side noe mer positive.

– I all verden! Her har man forsøkt å jazze opp med noe julekrydde­r. Ingefaer og kanel kanskje? Jeg kan smake noe mynte også i bakgrunnen. Men dette er jo akkurat som det vi i Qvart holder på med. Putter oppi mye uvant og ser hva vi får. Kult, mener Tellef Dannevig, bryggerime­ster hos Qvart Ølkompani.

Hos våre venner i vest var det – kanskje ikke veldig overrasken­de – CBs julebrus som gikk til topps både blant barna og ekspertene.

 ??  ?? RÅVARER: Den fruktige, men ikke så søte smaken, faller best i smak hos den eldre garde.
RÅVARER: Den fruktige, men ikke så søte smaken, faller best i smak hos den eldre garde.
 ??  ?? BRUS: Vinter- og julebrus fra Grimstad Brusfabrik­k.
BRUS: Vinter- og julebrus fra Grimstad Brusfabrik­k.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway