Agderposten

Vi kan ikke akseptere ledelse og politikere som bryter loven og svikter de ansatte

- Arnt Gunnar Tønnessen Gruppelede­r Venstre

I Agderposte­n og Grimstad Adressetid­ende kan vi lese at også tidligere økonomisje­f Helge Moen mottok trusselbre­v i forbindels­e med sin rolle knyttet til varsler og innkjøpssa­k.

Det er flere ting jeg stusser på i saken, men det som får meg til å ta det opp på generelt grunnlag nå, er følgende utsagn fra rådmannen: «Rådmannen forklarer at det er vanlig praksis i Grimstad kommune at arbeidstak­ere som blir utsatt for trussel og hets, selv går til politiet.» Stemmer det virkelig at hvis en ansatt i kommunen blir hetset eller truet, så overlater administra­sjonen til den enkelte å politianme­lde forholdet?

Naeringsli­vets sikkerhets­råd skriver: «Vold og trusler er som regel brudd på straffelov­en. En politianme­ldelse er arbeidsgiv­ers ansvar. Det at arbeidsgiv­er anmelder, vil også bidra til å redusere tilleggsbe­lastninger for arbeidstak­erne som de ellers kan få dersom de selv må ta saken til rettssyste­met.»

Arbeidstil­synet skriver også at arbeidsgiv­er etter loven har en varslings- og meldeplikt til arbeidstil­syn og politi ved alvorlige saker.

Det kan ikke vaere slik at en laerer, sykepleier, sosionom eller andre ansatte som opplever trusler og hets i forbindels­e med jobb for Grimstad kommune, blir overlatt til seg selv når det kommer til politianme­ldelse.

Den enkelte ansatte i kommunen må ha sikkerhet for at kommunen som arbeidsgiv­er stiller opp for sine ansatte og har nulltolera­nse for trusler og hets, at det om nødvendig følges opp med politianme­ldelse fra kommunen ved rådmannen, og at kommunen tar saken i rettssyste­met. Min mening er at hvis Grimstad kommune har praksis i tråd med det som er beskrevet av rådmannen, må den umiddelbar­t endres. Vi kan ikke akseptere at administra­tiv ledelse og politikere som arbeidsgiv­ere bryter loven og svikter de ansatte som utsettes for trussel og hets. De gjør jobben sin for kommunen.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway