Agderposten

Vant sprinten

-

Johannes Thingnes Bø tok sin tredje strake verdenscup­seier i skiskyting da han vant sprinten i Hochfilzen fredag. Han vant klart tross et bomskudd.

Thingnes Bø var raskest ute i løypa, og han var sikker på liggende skyting og gikk ut i en klar ledelse.

Han økte ledelsen inn til stående skyting, men bommet på sitt siste skudd. Han gikk likevel ut 10,6 sekunder foran franske Antoine Guigonnat, som var feilfri på standplass. Tyske Benedikt Doll var også feilfri på standplass og gikk ut 6,6 sekunder bak Thingnes Bø ut fra siste skyting.

Etter den harde åpningen fikk stryningen det naermest som vanlig tøft på sisterunde­n. Likevel økte han avstanden til Doll, som endte 10,6 sekunder bak.

Martin Fourcade gikk i mål 8,6 sekunder bak Thingnes Bø. Vetle Sjåstad Christians­en fikk det tungt utover på sisterunde­n og falt fra 8.- til 10.-plass til slutt, slått med 50,8 sekunder av Thingnes Bø. Storebror Tarjei Bø var først ut av de norske i løypa. Han endte 1.26,8 minutter bak broren på en 28.-plass. Henrik L’Abée-Lund fikk ødelagt løpet sitt med to bom på liggende skyting. Det ble også en strafferun­de etter stående skyting. Han endte 1.39,5 sekunder bak på 38.-plassen.

Erlend Bjøntegaar­d endte uten verdencsup­poeng med sin 63.-plass, slått 2.10,4 etter fire bom. Sindre Pettersen ble nummer 87 – 2.57,6 (2). Ingen av de to siste får gå jaktstarte­n.

(©NTB)

??  ?? TIL TOPPS: Johannes Thingnes Bø var sterkest på sprinten i Hochfilzen.FOTO: NTB SCANPIX