Agderposten

Titteljakt­en - holder Liverpool ut?

Viasat-ekspert Morten Langli er overbevist om at Liverpool kan holde på serieledel­sen sesongen ut. Søndag venter Manchester United på Anfield. Angrepstri­o Ros

-

EGIL SAETHER, NTB

- Selvsagt kan de det. De leder, de har bra momentum og har et forsvar som slipper inn mange faerre mål enn de har pleid å gjøre. Samtidig kan det vaere litt urovekkend­e. Jeg så en statistikk som viste at med de sjansene de har hatt imot, så skulle de ha sluppet inn elleve mål, men de har sluppet inn seks, så keeperen har vaert viktig, sier Langli om lagets sisteskans­e Alisson.

Det er ikke uten grunn at det stilles spørsmål om Liverpool-laget holder mål. Klubben har aldri vunnet Premier League. Sist gang de vant den engelske eliteserie­n var i 1990. Den gang var klubben en seiersmask­in, og serietitte­len var den 18. i rekken.

Langli kjenner engelsk fotball ut og inn. Han sier at selv om forsvaret og keeperen har levert så det holder, så har spissene vaert svakere enn ventet på forhånd før sesongen startet.

- Da tenker jeg på Sadio Mané, Roberto Firmino og Mohamed Salah. Selv om Salah har scoret bra i det siste, så har de to andre vaert litt svake. Det betyr at hvis det offensive begynner å sitte så ser det lyst ut, mener Langli.

Han legger til at de kommende ukene blir viktige. I løpet av kort tid skal Liverpool opp mot både Manchester City og Arsenal. Kampen mot Manchester United trenger heller ikke å bli enkel. Liverpool har ikke vunnet mot United på åtte serieforsø­k. Under manager Jürgen Klopp er det blitt tre tap og én uavgjort. Forrige ligaseier mot erkerivale­n kom så langt tilbake som i 2014.

- Hva betyr det at klubben har fått inn en keeper som Alisson?

- Det betyr ekstremt mye. Du ser den tryggheten som han skaper og de matchvinne­nde redningene han gjør i kamp etter kamp. Samtidig har Virgil van Dijk gitt forsvaret en helt annet trygghet. Der gjorde Liverpool en veldig bra jobb på overgangsm­arkedet, selv om det kostet mye. Det er mange som bruker mange penger uten å forsterke laget nevneverdi­g, men Liverpool var flinke til å definere hvor problemene lå og hva de skulle bruke pengene til. Selv om det ble kostbart har de levert til de grader, og slik at det nesten ser billig ut slik de spiller nå.

Kan Alisson og van Dijk levere på nytt mot United?

 ?? AP / NTB scanpix ?? Liverpool står igjen som PLs eneste ubeseirede lag. Fortsetter rekken mot Manchester United?
AP / NTB scanpix Liverpool står igjen som PLs eneste ubeseirede lag. Fortsetter rekken mot Manchester United?
 ?? AP / NTB scanpix ?? Kan Mourinho og United ryste Liverpool?
AP / NTB scanpix Kan Mourinho og United ryste Liverpool?

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway