Agderposten

Stenger E18 denne helgen

Lørdag kveld stenges E18 mellom Harebakken og Stølen i Arendal. Trafikken blir dirigert om Langsaekry­sset og Barbudalen.

- ▶ VEI Anne Gro Ballestad agro@agderposte­n.no

– Veien vil bli åpnet igjen ved midnatt. Deretter blir den stengt igjen søndag morgen klokken 7.30 og fram til klokken 19, sier Trond Olsen, disiplinle­der i Nye Veier.

Nytt kjørefelt

Bakgrunnen for veistengin­gen er at den gamle E18 strekninge­n skal rives opp og nytt sørgående kjørefelt bygges på den ny motorveien.

– Så fort dette arbeidet er ferdig, blir E18 gjenåpnet, men da på den traseen som etter hvert blir nordgående kjørefelt på den nye motorveien, forklarer anleggsled­er Morten Holter i AG-gruppen.

I tillegg til det sørgående kjørefelte­t, skal også en helt ny fylkesveit­rasé bygges opp ved siden av motorveitr­aseen. Denne skal tilkobles Råna bru som nå snart er ferdig støpt.

– Årsaken til at E18 må stenges under dette arbeidet, er sikkerhete­n til bilister og aller mest arbeiderne slik at de utsettes for minst mulig forstyrrel­ser. De skal bryte opp asfalten og anlegge den nye trassen, forklarer Olsen.

Om Langsaekry­sset

Derfor må du som er ute og kjører på E18 lørdag kveld og søndag ta av ved Harebakken, kjøre ned til lyskrysset på Langsae som vil bli satt på gulblink, kjøre opp Torsbudale­n og ut på E18 igjen i rundkjørin­gen på Stølen.

– Vi har valgt å stenge i helgen fordi vi regner med at det da er minst trafikk. Omkjøringe­n vil bli godt skiltet. Beboerne langs omkjørings­veien vil nok merke til økt trafikk, fortsetter Trond Olsen.

Han understrek­er at E18 i utgangspun­ktet kan bli stengt frem til søndag kveld, men den kan også åpnes litt før.

Også i månedsskif­tet april/ mai vil det bli omkjøringe­r. Da skal veien legges om naermere Longumvann­et.

 ??  ??
 ??  ?? MÅ STENGE: Morten Holter i AF-gruppen (t.v.) og Trond Olsen i Nye veier med veitraseen som fra søndag kveld blir E18-trase på en liten strekning ved Råna bru og bort til Torsbuåstu­nnelen. I helgen må E18 stenges helt noen timer.
MÅ STENGE: Morten Holter i AF-gruppen (t.v.) og Trond Olsen i Nye veier med veitraseen som fra søndag kveld blir E18-trase på en liten strekning ved Råna bru og bort til Torsbuåstu­nnelen. I helgen må E18 stenges helt noen timer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway