Agderposten

Det er ikke stripping selv om vi har lite tøy

Vilde Melvik (26) har skapt nytt dansemiljø i Arendal.

-

– Pole er en relativt ny sport i Norge, men den har blitt veldig populaer i mange byer, sier Vilde Melvik til Agderposte­n.

26-åringen flyttet fra Bergen til Arendal etter at hun fikk jobb som rådgiver i miljøverna­vdelingen hos Fylkesmann­en i Aust- og Vest-Agder ved årsskiftet. Selv om hun raskt fant seg til rette i fylkeshove­dstaden var det ett savn som meldte seg rimelig kjapt: Poledance (eller Pole Sport, som er det offisielle navnet på idrettsgre­nen).

– Fantastisk trening

– Jeg har drevet med dette i noen år nå. Jeg er sertifiser­t poleinstru­ktør og i Bergen jobbet jeg i flere år som instruktør ved siden av studiene. Det er en fantastisk treningsfo­rm, hvor man tar i bruk hele kroppen. Man bygger styrke og forbedrer utholdenhe­t, bevegeligh­et og fleksibili­tet, sier Melvik.

Vel etablert på Sørlandet begynte hun å undersøke muligheten­e for å drive videre med den store lidenskape­n i Arendal. Det var ikke så lett.

– I Kristiansa­nd driver de med pole, men det var ingen i Arendal. Jeg tok kontakt med flere treningsst­udioer, men ingen virket interesser­t. Først da jeg tok kontakt med Bølgen Dansestudi­o i Arendal begynte ting å skje, forteller hun.

Eget miljø

Sammen med Bølgen Dansestudi­o satte 26-åringen opp det første kurset i høst. Det ble full uttelling.

– Det første kurset ble fullt i løpet av veldig kort tid. Det samme ble de påfølgende kursene, sier hun.

 ??  ??
 ??  ?? POLE SPORT: Vilde Melvik (26) savnet Pole Sport da hun flyttet til Arendal. Nå har hun startet helt nytt akrobatikk-miljø i fylkeshove­dstaden.
POLE SPORT: Vilde Melvik (26) savnet Pole Sport da hun flyttet til Arendal. Nå har hun startet helt nytt akrobatikk-miljø i fylkeshove­dstaden.
 ??  ?? INSTRUKTØR: Vilde Melvik er sretifiser­t poleinstru­ktør.
INSTRUKTØR: Vilde Melvik er sretifiser­t poleinstru­ktør.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway