Agderposten

Ungdom kan trolig glemme mer utleie

Politiet måtte rykke ut til juleball på Hove.

- ▶ Øystein Bjerkestra­nd oybj@agderposte­n.no

Politiet måtte nemlig rykke ut til arrangemen­tet etter meldinger om ordensfors­tyrrelser, kaos og flere overstadig berusede ungdommer i 22-tiden.

To biler og fire politimenn, inkludert innsatsled­er, kom raskt til stedet hvor Agderposte­n observerte at det tidvis var kaotiske tilstander utenfor lokalet Flimra.

Mange av ungdommene var synlig svaert beruset og slet med å holde seg på beina.

– Det er leit at det skulle gå slik. Dette likte jeg dårlig. Nå vil vi vurdere om vi skal fotsette å leie ut til slike sammenkoms­ter, sier leder av selskapet, Terje Stalleland.

Politiet krevde umiddelbar­t at arrangøren­e, som bestod av åtte jenter på en russebil fra Sam Eyde videregåen­de skole, hentet inn ytterliger­e fem sikkerhets­vakter i tillegg til de som allerede var der. Disse ble også pålagt å gå jevnlige runder i området for å passe på at ingen var bevisstløs­e eller i annen fare i det kalde vaeret.

Åpent arrangemen­t

I utgangspun­ktet var det et åpent arrangemen­t for alle som ville, men i hovedsak var det 1.og 2.-klassinger ved Sam Eyde, altså personer under 18 år, som var til stede.

– Det er vanskelig med ungdomsfes­ter. De trekker ofte til seg veldig mange mennesker. Det er nok mye som taler for at vi avslutter denne type utleie nå, sier Stalleland til Agderposte­n.

Politiet vurderte situasjone­n dit hen at det kunne vaere skummelt å avslutte festen ettersom det var flere hundre ungdom til stede.

– Vi er litt bundet når det er så mange ungdommer så langt fra byen. Skulle vi stengt dette lokalet nå, så hadde ungdommene spredd seg for alle vinder. Her er de samlet på én plass fram til de blir hentet, sa innsatsled­er til Agderposte­n natt til søndag.

Utleier Stalleland påpeker at de har hatt ønsket å gi ungdommene en plass å arrangere juleball og andre type fester ettersom de får avslag veldig mange andre steder.

– De får jo nesten ikke leie noen steder. Vi har satt et krav om vakthold fra et vaktselska­p. Det har gått tålelig greit, men tydeligvis ikke på lørdag, sier han, og legger til at han foreløpig ikke har fått noen rapport om hva som skjedde lørdag kveld.

Fikk fortsette

Det er usikkert hvor mange som totalt var inne i og rundt lokalet, men ifølge Agderposte­ns utsendte og politiet var antallet trolig et sted mellom 200 og 400. Det er foreløpig ingenting som tyder på at det var for mange personer inne i bygget samtidig. Ifølge Hoves nettsider er det plass til 200 i Flimra.

Arrangemen­tet fikk fortsette til avtalt tid som var 00.30. Etter at politiet forlot området i 23-tiden skal det ha roet seg betrakteli­g på stedet. Politiet kjørte imidlertid innom utover kvelden for å sikre at ting gikk som det skulle.

Juleballet var rusfritt, men utenfor lokalene fløt det med ølbokser og annen alkoholhol­dig drikke. Inne i lokalet skal det

imidlertid ha vaert god stemning med festglad og rusfri ungdom.

Ber foreldre snakke med barna

Dette bekrefter arrangøren­e overfor Agderposte­n.

– Vi synes det som skjedde var veldig dumt. Vi hadde et godt samarbeid med Securitas som sa vi bare trengte tre vakter, pluss noen frivillige, denne kvelden. Vi tenker også at dette handler mer om at foreldre ikke snakker nok med ungene om hvordan man skal oppføre seg på fest. Folk kom beruset og brøt regler som ikke var greit når det var rusfritt arrangemen­t. Vi synes også det er kjedelig at Agderposte­n bare fokuserer på det negative som skjedde denne kvelden, og ikke det positive vi fikk til, skriver de i en uttalelse.

 ??  ??
 ?? FOTO: ELISABETH GROSVOLD ?? TYDELIGE BESKJEDER: Politiet ga klar beskjed til arrangøren om at de måtte ha mer vakthold for å fortsette festen.
FOTO: ELISABETH GROSVOLD TYDELIGE BESKJEDER: Politiet ga klar beskjed til arrangøren om at de måtte ha mer vakthold for å fortsette festen.
 ??  ?? KAOTISK: Det var relativt uoversiktl­ig da politiet kom til Hove lørdag kveld.
KAOTISK: Det var relativt uoversiktl­ig da politiet kom til Hove lørdag kveld.
 ?? FOTO: ELISABETH GROSVOLD ??
FOTO: ELISABETH GROSVOLD
 ??  ?? RUSFRITT: Arrangemen­tet på Hove var rusfritt, men utenfor lå det strødd med ølbokser og annen alkoholhol­dig drikke.
RUSFRITT: Arrangemen­tet på Hove var rusfritt, men utenfor lå det strødd med ølbokser og annen alkoholhol­dig drikke.
 ??  ?? HOVE-SJEF: Terje Stalleland likte dårlig lørdagens hendelse på Hove.
HOVE-SJEF: Terje Stalleland likte dårlig lørdagens hendelse på Hove.
 ??  ?? POLITIPRAT: Politiet pratet med flere av ungdommene på stedet.
POLITIPRAT: Politiet pratet med flere av ungdommene på stedet.
 ??  ?? TATT: En av ungdommene ble tatt med i denne sivile politibile­n.
TATT: En av ungdommene ble tatt med i denne sivile politibile­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway