Agderposten

Olsbu gikk seg opp 17 plasser

Kaisa Mäkäräinen tok jaktstarts­eieren i Hochfilzen lørdag. Marte Olsbu Røiseland gikk seg opp 17 plasser.

-

Det var den finske løperens tredje verdenscup­seier denne sesongen. Hun vant foran Paulína Fialková fra Slovakia, mens fredagens sprintvinn­er Dorothea Wierer tok tredjeplas­sen.

Eckhoff ble beste norske på 16.-plass og hadde ett minutt og seks sekunder å ta inn på ledende Wierer. Mäkäräinen gikk ut naermest i rygg på den italienske kvinnen.

Wierer tålte ikke åpningsfar­ten til forrige sesongs verdenscup­vinner og pådro seg to strafferun­der på første liggende skyting. Mäkäräinen holdt seg til ett bomskudd.

Marte Olsbu Røiseland gikk ut på 47. plass, etter fire bom på torsdagens sprint.

Fem treff på første liggendesk­yting ble fulgt opp av to bom på andre.

På første stående leverte frolending­en igjen fullt hus, men to nye bom på siste skyting hindret Olsbu Røiseland fra i å klatre ytterliger­e. Hun endte til slutt på 30. plass, 2:12,2 bak vinneren.

Spennende

Best innledning­svis var derimot slovakiske Fialkova, som var feilfri fram til siste stående. Men både Mäkäräinen og Wierer viste god form i sporet, og det var tre kvinner som var likt inn til den avgjørende skytingen. Alle pådro seg en strafferun­de, mens polske Monika Hojnisz som var feilfri og gikk først ut.

Hun ble tatt igjen under sisterunde­n og endte på fjerdeplas­s.

Eckhoff fikk én bom på første liggende, mens Tandrevold fra startnumme­r 20 var feilfri. Også på den neste liggendesk­ytingen bommet Eckhoff én gang og falt nedover på listene, mens Tandrevold hadde gått seg opp til åttendepla­ss etter to skytinger.

– Litt bedre

På første stående ble det tre bom på Tandrevold, mens klubbvenni­nnen fra Fossum fikk tre. Eckhoff og Tandrevold fikk én runde på den siste.

– Det gikk litt bedre enn i går, men man må skyte null hvis man skal klatre på listene, ikke fire, sa Eckhoff til NRK.

Emilie Kalkenberg skulle også gått jaktstarte­n, men stilte ikke til start.

(©NTB)

 ??  ?? NYE BOM: Marte Olsbu Røiseland fikk fire nye bom på lørdagens jaktstart. Foto: NTB Scanpix
NYE BOM: Marte Olsbu Røiseland fikk fire nye bom på lørdagens jaktstart. Foto: NTB Scanpix

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway