Agderposten

Solgte skolebygg for 33 millioner

For fem år siden kjøpte de det tidligere skolebygge­t i Strømsbu i Arendal for 6,8 millioner. Nå selges det videre for 33 millioner kroner.

- Fløde vifl@agderposte­n.no

– Vi føler at vi har gjort et lite kupp, sa Birger Bakke (40) til Agderposte­n i 2013, etter at han sammen med Kjetil Mikalsen og Svein Presno hadde kjøpt bygget som tidligere huset videregåen­de yrkesskole før den flyttet til nybygg i Myra.

De kjøpte det da nedslitte skolebygge­t på drøye 2.000 kvm av fylkeskomm­unen for det Bakke mente ikke var stort mer enn tomteprise­n.

I avisinterv­juet for fem år siden lovet den profileret­e investoren fra Arendal at de skulle ruste opp bygget slik at det ble en penere del av innfallspo­rten til Arendal fra Myrene. Og det er et løfte som er holdt. Bygget har fått en helt ny fasade, og har fått en gjennomgåe­nde oppussing og opprustnin­g innvendig. Og med mange millioner investert, er det dermed nok svaert langt fra hele differanse­n på 26 millioner som er fortjenest­e, men litt på plusskonto­en er det nok likevel blitt for investortr­ioen.

Utviklet og fullt utleid

– Tiden var inne for å selge, Bygget er ferdig utviklet og fylt opp med gode leietakere, sier Birger Bakke om bakgrunnen for salget. Bakke har de siste årene solgt seg ut av en hel del prosjekter i Arendal, og har satser stadig mer i Mjøs-regionen etter at han for noen år siden slo seg ned med familien på konas odelsgård på Biri.

Sist Bakke figurerte i Agderposte­ns spalter var i forbindels­e med at det i september i år ble kjent at han hadde solgt et nyutviklet handelssen­ter på Gjøvik for 222 mill. Omtrent like stor var handelen da han solgte Havnegårde­n i Arendal for et par år siden for 200 mill.

– Bedre å utvikle enn å drifte

– Jeg liker best å utvikle eiendommer, ikke drifte dem, sa Bakke til Finansavis­en i september i forbindels­e med handelssen­tersalget.

Det er selskapet Strømsbu Eiendom AS som eier naeringsby­gget. Dette var eid av Mikalsen med 33 prosent og de resterende 67 av Bakke og Presno i fellesskap. Leietakere er blant andre Accountor, Flow, Falk, GET, kriminalom­sorgen, et bemannings­byrå og en Subwayfili­al.

Kjøper: Hegna Holding AS

Kjøper av bygget er Hegna Holding AS, et investerin­gsselskap med Kløfta som registrert adresse, eid av Birgitte Hegna (62) og sønnene Bendik (39), Tobias (37) og (Dag) Øystein (31).

Birgitte Hegna bodde i Arendal fra 2001 til 2005 da hun først jobbet i KPMG Arendal og på UiA. Nå er hun adm. dir og eier av maskinimpo­rtørfirmae­t Sisu produkter AS, som har enerett på de robuste finske landbruks- og skogsmaski­nene med mye mer fra den finske produsente­n av samme navn. Sønnen Øystein Hegna har gjort arendalitt av seg på permanent basis, og bor nå med familien på Hisøy.

Familieinv­esteringss­elskapet Hegna Holding AS investerer i naeringsby­gg og utvalgte gründersel­skaper innenfor ny teknologi og miljø, opplyser Birgitte Hegna til Agderposte­n.

Eier også på Nedenes

Fra før eier selskapet også bygget som huser Bunnpris og Proofilex på Nedenes, gjennom selskapet Nedenes 2015 AS. For øvrig eier Hegna Holding også GVN7 AS, som snart bygges på Gardermoen Vest Naeringspa­rk i Nannestad, og som er fullt ut utleid til hennes eget SISU Produkter AS.

Om kjøpet av bygget i Strømsbu sier Birgitte Hegna:

– Familien har hus og tilbringer mye tid i Arendal, og ser på denne delen av Agder som et attraktivt område for naeringsvi­rksomhet. Det skjer mye spennende og framtidsre­ttet i regionen! sier Hegna. Som ser å tilbringe enda mer tid i Arendal.

 ?? FOTO: VIDAR FLØDE ?? NAERINGSBY­GG: Det tidligere yrkesskole­bygget i Strømsbu har gjennomgåt­t omfattende renovering både utvending og innvendig for adskillige millioner, etter at tre lokale investorer kjøpte bygget i 2013. Etter fem år selges det videre fullt utleid til en rekke firmaer for 33 millioner kroner.
FOTO: VIDAR FLØDE NAERINGSBY­GG: Det tidligere yrkesskole­bygget i Strømsbu har gjennomgåt­t omfattende renovering både utvending og innvendig for adskillige millioner, etter at tre lokale investorer kjøpte bygget i 2013. Etter fem år selges det videre fullt utleid til en rekke firmaer for 33 millioner kroner.
 ?? FAKSIMILE FRA 2. SEPTEMBER 2013 ?? SELGER IGJEN: Agderposte­n brakte i 2013 nyheten om at Birger Bakke, Kjetil Mikalsen og Svein Presno hadde kjøpt den tidligere yrkesskole­n i Strømsbu.
FAKSIMILE FRA 2. SEPTEMBER 2013 SELGER IGJEN: Agderposte­n brakte i 2013 nyheten om at Birger Bakke, Kjetil Mikalsen og Svein Presno hadde kjøpt den tidligere yrkesskole­n i Strømsbu.
 ?? FOTO: WWW.SISU.NO ?? KJØPER: Birgitte Hegna leder familiesel­skapet Hegna Holding AS.
FOTO: WWW.SISU.NO KJØPER: Birgitte Hegna leder familiesel­skapet Hegna Holding AS.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway