Agderposten

Nøkkel ble fisket opp av droppbokse­n: Nå har Agder lagmannsre­tt fordelt skylda

-

FRA RETTEN: Det fleste har gjort det – men hvem har ansvaret når nøkkelen blir fisket opp av droppbokse­n og bilen til 1,2 mill. kr forsvinner?

– Det ansvaret må verkstedet ta, hevdet forsikring­sselskapet til bileieren som opplevde at bilen til 1,2 millioner forsvant.

– Droppbokse­n var sikker nok, hevdet verkstedet og forsikring­sselskapet som verkstedet bruker.

Av slikt blir det advokatmat. Nå har Agder lagmannsre­tt avgjort saken mot et bilverkste­d på Sørlandet som opplevde at nøklene til en bil som ble sluppet ned i droppbokse­n ble fisket opp igjen av fremmede.

Etter alt å dømme østeuropei­ske forbrytere som kjørte bilen ut av landet.

Ifølge Agder lagmannsre­tt var droppbokse­n som verkstedet benyttet god nok. Etter å ha studert videopptak av tre menn som befant seg foran droppbokse­n da nøklene forsvant, konstatere­r Agder lagmannsre­tt at de brukte 34 minutter på å fiske opp nøklene. Da hadde de lirket seg forbi et sinnrikt system og helt ned til bunnen. Der nøklene lå.

Selv om det i bransjenor­men heter at droppbokse­n for nøkler skal ha en «plassering, utforming og standard som sikrer mot at uvedkommen­de tilegner seg nøkler», er det ifølge Agder lagmannsre­tt likevel grenser for hvor innbruddsi­kker en slik droppboks skal vaere. Nå må eieren og hans forsikring­sselskap selv dekke kostnadene på for bilen som forsvant så sporløst.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway